Mojitokakku

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Pääsiäistä ajatellen testasin pari viikkoa sitten limestä potkua saavan kakun - mojitokakun. Tämän kakun ohje on Glorian numerosta 4/2011. Kakkupohjaan ei oltu käytetty muuta kuin munia, sokeria ja vehnäjauhoja, joten tein sen oman reseptini mukaan lasimäärällä. Eli kaikkia raaka-aineita tulee sama määrä, yksi lasillinen. En jaksanut ruveta säätämään määrien kanssa, koska kakkupohjani onnistuu aina, kunhan sen vain jaksaa vatkata vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kakusta tuli erittäin maistuva, mutta hieman liian kuiva, joten kostutathan kakkupohjan kunnolla. Koska kuorrute ei ole perinteistä kermavaahtoa, kakku ei kuorrutteen myötä kostu enää lainkaan.

Kakun tekemiseen kannata varata aikaa ja antaa sen maistua seuraavaan päivään ennen koristelemista ja tarjoilemista. 

Kakkupohja:
1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen sokeria
1 vehnäjauhoja

vuoan jauhottamiseen voita, korppujauhoja tai pähkinöitä

Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Taikina on valmis, kun teet taikinan pinnalle numeron kahdeksan ja se säilyy siinä hetken aikaa. Jos kuvio ei säily, vatkaa seosta vielä hetken aikaa. Siivilöi jauhot varovasti joukkoon lastalla ja kaada taikina voilla ja korppujauhoilla tai pähkinöillä jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista keskitasolla 180-200 asteessa, kunnes kakun pinta on kauniin ruskea. Voit tarkistaa kypsyyden painamalla tulitikun kakkuun. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakkupohja on valmis.

Mojitosiirappi kakun kostutukseen:

2 dl fariinisokeria tai vaaleaa muscavadosokeria
0,5 dl vettä
2 limetin raastettu kuori ja mehu
vajaa desi vaaleaa rommia
1 dl tuoreita mintunlehtiä

Mittaa vesi, sokeri ja limetinmehu kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää rommi, limetinkuoret ja mintunlehdet joukkoon. Anna makujen vetäytyä muutama tunti.

Kuorrutus:

250 g voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
puolen vaniljatangon siemenet
2 limetin raastettu kuori ja mehu

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sileäksi ja lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljansiemenet, limetin mehu ja kuoret. Vatkaa kuorrute sileäksi.

Täyte:

100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl hillottua appelsiinikuorta

Koristeluun:

marjoja tai karamelleja
tuoreita mintunlehtiä

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta alimmainen osa tarjoilulautaselle ja kostuta mojitosiirapilla. Levitä kakkupohjalle kolmasosa kuorrutuksesta tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele täytteen aineet päälle.

Nosta päälle kakun toinen kakkupohja ja kostuta myös se siirapilla. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele mielesi mukaan tuoreilla marjoilla, karamelleilla tai yrteillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.