Pääsiäiseksi pannacottaa passionhedelmän ja basilikasiirapin kera

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Jos et ole koko pääsiäiseksi buukannut itsellesi jotain tekemistä tai menemistä, suosittelen testaamaan tätä keväistä pannacottaa. Tein tätä ensimmäisen kerran viime vappuna ja unohdin saman tien sen valikoimastani. Onneksi jälkiruoka nousi esiin jostain muistin syövereistä ja valmistin tätä pannacottaa viime viikonlopun sukulaisvisiitille. Järkyttävän hyvää ja samaan aikaan jopa jännittävä makuyhdistelmä! Makea passionhedelmä ja kirpeähkö basilikasiirappi kerman kanssa muodostavat mahtavan makuyhdistelmän.

Tein seosta kaksinkertaisen määrän ja siitä tuli loppujen lopuksi 18 annosta. Määrä tietysti riippuu siitä, minkä kokoiseen lasiin tai kulhoon pannacotat teet. Mutta yhdestä satsista riittää ainakin 6-8 henkilölle.

Passionhedelmä-panna cotta basilika-limesiirapilla 

6 passionhedelmää (kypsä passionhedelmä on kurttuinen)
2-4 liivatelehteä
½ l kuohukermaa
½ l jogurttia
2 dl sokeria
1 vaniljatanko

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Halkaise passionhedelmät ja irrota hedelmäliha lusikalla pieneen astiaan.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, sokeri ja sekoita tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kuorista terävällä veitsellä ja lisää ne jogurttiseokseen.

Purista liivatelehdistä vesi ja liota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate kerma-jogurttiseokseen varovasti sekottaen, älä vatkaa.

Lusikoi puolet seoksesta tarjoiluastioihin. Lisää lusikallinen passionhedelmää raidaksi. Täytä astiat lopulla seoksella. Anna hyytyä viileässä vähintään tunnin ajan ja mielellään yön yli.

Basilika-limettisiirappi

1 dl limetinmehua
½ dl sokeria
1 ruukku basilikaa

Pane limenmehu ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos siirappimaiseksi ja anna jäähtyä.
Irrota basilikan lehdet varsistaan ja soseuta ne tehosekoittimessa. Lisää siirapin joukkoon ja siivilöi valmis siirappi.
Valuta siirappia panna cottan pinnalle ohut kerros juuri ennen tarjoilua.

Huom!
Jos siirappia jää jäljelle, voit käyttää lopun salaatin kastikkeena ja pannacottaan käytetty vaniljatanko kannattaa säästää myöhempää käyttöä varten. Siitä irtoaa makua vielä itse tehtyyn vaniljasokeriin tai sitruunajuomaan. Voit siis laittaa halkaistun vaniljatangon suoraan hienosokerin joukkoon tiiviseen lasipurkkiin ja sokeri maustuu ajan myötä vaniljasokeriksi.
 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.