Viehättävä Viikinsaari ja sen upea ravintola

lauantai 29. kesäkuuta 2019

Suomalaisten suosituin kesälomakuukausi pyörähtää taas käyntiin ja on aika muistuttaa niin työssäkäyviä kuin lomalaisiakin tamperelaisesta helmestä. Kesä- ja lomatunnelmaan pääsee nimittäin nopeasti ihan kaupungin sykkeestä, sillä upean tunnelman tarjoava Viikinsaari sijaitsee vain 20 minuutin laivamatkan päässä Laukontorista. Yllättävän monelta tämä pieni saari on jäänyt kokematta, mutta itselläni on ollut onni käydä Viikinsaaressa useita kertoja ja olen ehtinyt nähdä paikan niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Tänä päivänä Viikinsaari on onneksemme parhaimmillaan ja sinne kannattaa suunnata useammankin kerran vuodessa! Ja mikäli itseltä löytyy vene rannasta, Viikinsaareen voi suunnata omatoimisestikin nauttimaan kesäteatterista tai terassilounaasta. Saaressa on myös yleisö- ja tilaussauna, mahdollisuus pelata minigolfia, jalkapalloa, suppailla jne. ja välineet ovat vuokrattavissa paikan päältä. Yhden saarivierailun aikana ehtii tekemään kaikenlaista!

Me saimme kutsun tulla maistelemaan ravintola Viikinsaaren brunssin antimia ennen juhannusta. Anette Mellinin johdolla ravintola on nostanut tasoaan roimasti parin viimeisen vuoden aikana ja sekös tässä ilahduttaa! En ole kovinkaan suuri brunssien ja buffetpöytien fani, mutta nyt oli maut ja rakenteet kohdillaan. Ravintola luottaa paikallisiin tuottajiin, omien kasvilaatikoiden anteihin ja saaren villiyrtteihin ja se näkyy läpi listan. Parhailla mahdollisilla raaka-aineilla ei voi mennä metsään. Ennen brunssipöydän anteja saimme maistaa à la carte -listan alkuruoan, jonka pääosassa on Ahlmanin fetaisa ja lipstikkajukurtti. Tätä herkkua olisin voinut syödä toisenkin annoksen!

Brunssin kokonaisuudessa miellytti ehkä eniten se, ettei se nojannut pitkään haudutettuihin liharuokiin ja niihin itsestään selviin vaihtoehtoihin. Tämä ei tarkoita sitä, että Viikinsaaren brunssi olisi jotenkin erikoisuutta hakeva valikoimassaan. Pikemminkin tarkoitan tällä sitä, että mitään tiettyä raaka-ainetta ei ole nostettu pääosaan vaan kauden tuotteet yhdessä muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden. Raaka-aineet saavat sen kunnioituksen, mikä niille kuuluukin. Ja valinnanvaraa riittää kaikille, olipa sitten nuori tai vanha, sekasyöjä tai vegaani. Vaikka brunssi on kasvispainotteinen, vegaanien kannattaa ilmoittaa etukäteen vegaanisesta ruokavaliosta, jotta ravintola ehtii ottamaan sen huomioon. Lämpöisät suositukset Viikinsaaren brunssille!

Huom! Heinäkuussa 2019 ravintola hyvittää laivamatkan hinnan perjantaisin klo 18 jälkeen, mikäli syöt ravintolassa kolmen ruokalajin menun.

Lue aikatauluista ja aukioloajoista:
Viikinsaari
Viikinsaaren laivaliikenne 
Ravintola Viikinsaari

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.