Saganaki-salaatti

tiistai 4. syyskuuta 2018



Miten ihana yhdistelmä, leivitettyä juustoa ja rapeaa salaattia! Yksinkertainen salaatti hurmasi minut viime vuonna ja voisin syödä tätä melkeinpä päivittäin. Mies rakastaa kaikkea leivitettyä ja niinpä rakastui helposti tähänkin salaattiin. Sekaan vielä kauden parasta satoa, tuoretta porkkanaa, minttua ja melonia. Niin herkkua!

Saganaki on siis kreikkalaista paistettua juustoa ja se on maultaan asteen verran lempeämpi kuin feta. Se ei myöskään ole niin suolainen kuin halloumi ja sopii erinomaisesti melonin pariksi. Eipä sillä, leivitetty saganaki maistuu minulle ihan sellaisenaankin! Erinomainen salaatti, joka sopii niin alkuruoaksi, lounaaksi kuin illalliseksikin.


Saganaki-salaatti
resepti Soppa365 -sivustolta

200 g saganaki-juustoa
1 kananmuna
1 dl panko- tai vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
1/2 sitruuna
*
1/2 hunajameloni paloiteltuna
2 porkkanaa ohueksi leikattuna
1 dl minttua hienonnettuna
1 l versosalaattia tai jotain muuta

Kastike:
1/2 sitruuna
1/2 chili viipaloituna tai hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Tee salaatinkastike ja kokoa salaatit valmiiksi lautasille ennen juuston paistamista.

Leikkaa juusto sentin viipaleiksi tai jätä isoiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle ja mittaa toiselle lautaselle panko tai vehnäjauhot. Pyöräytä juustoa ensin kananmunassa ja sitten pankojauhoissa. Paista palat öljyssä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Purista lopuksi sitruunanmehua päälle.

Nosta saganakit salaatin päälle ja lusikoi vielä kastiketta päälle.

2 kommenttia

  1. Mistä olet löytänyt saganaki-juustoa? :) olen metsästänyt kyseistä juustoa pitkään kaupoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni ostin jostain K-Supermarketista, mutta luulisin muistakin isommista kaupoista löytyvän.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.