Dijon-sinapissa ja kermassa kypsennettyä kanaa

torstai 8. syyskuuta 2016


Kun olimme viikonloppuna keränneet mökiltä hyvät satsit papuja, härkäpapuja, mangoldia ja yrttejä, tiesin haluavani ranskalaista ruokaa. Yksinkertaista ja maistuvaa sesongin parhaista raaka-aineista. Pitkästä aikaa teki myös mieli kanaa, joten pyysin miestä tuomaan sitä kotiin tullessaan. Alkuperäisessä ohjeessa ruokaan oli käytetty kania, mutta päätin vaihtaa sen lennossa kanaan ja herkutella ranskalaisfiiliksissä maanantain kunniaksi. Ruoka sopisi ehkä pikemminkin sunnuntaipöytään, mutta meillä maanantait vaativat ekstrahoivaa. Ja ei ole olotilaa, mitä Dijon-sinappi ei parantaisi! Suosittelen käyttämään tähän nimenomaan Dijonia, sillä suomalaiset sinapit ovat aivan liian makeita tuomaan ruokaan haluttua makuvivahdetta. Ja kun ruoka syöty, ota luut talteen, sillä niistä saat keitettyä oivan kanaliemen ranskalaiseen kesäkurpitsagratiiniin. Seuraava resepti on jo tulilla!

Dijon-sinapissa ja kermassa kypsennettyä kanaa 4 henkilölle
resepti mukaeltu Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan -kirjasta

4 maalaiskanan koipea tai luullista rintapalaa
3 rkl pehmeää voita
suolaa, mustapippuria
2 rosmariinin oksaa
3 rkl dijonsinappia
2 dl kuivaa valkoviiniä
4-8 valkosipulinkynttä
(2 dl kuohukermaa)
1 prk crème fraichea

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Hiero voi kanankoipien pintaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sivele pintaan vielä sinappia ja nosta kananpalat uunivuokaan. Lisää viini ja valkosipulinkynnet joukkoon kuorineen. Paista koipia uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.


Sekoita kerma ja crème fraiche keskenään ja sivele koipien pintaan. Vuole pintaan vielä muutamat voinokareet. Kypsennä kanoja vielä 25 minuuttia.


Tarkista kanankoipien kypsyys pistämällä paksuimpaan kohtaan veitsen kärjellä. Mikäli kanasta tuleva neste on kirkasta, kana on kypsää. Mikäli haluat kanankoipien pintaan lisää väriä, laita koivet vielä hetkeksi uuniin grillivastuksen alle.

Tarjoa riisin ja hyvän salaatin kera. Me söimme lisukkeena paistinpannulla paistettua mangoldia ja härkäpapuja sekä sikuri-rucolasalaattia Dijon-sinappikastikkeella.

P.S. Mikäli kastiketta jää yli, säästä sekin ranskalaiseen kesäkurpitsagratiiniin.



2 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.