Kesäkurpitsamunakas uunissa

tiistai 27. syyskuuta 2016



Suurena kananmunien rakastajana hämmästyin, kun huomasin, etten ollutkaan jakanut teille yhtä suosikkilounastani. Tai illallistani. Kyseessä on uunissa kypsennetty munakas, joka on niin kuohkea ja herkullinen, ettei mitään rajaa! Bongasin reseptin viime vuonna Truly Kiran Max 30 min -kirjasta, jossa munakas on tehty punajuuresta. Punajuuri-fetaversio on taivaallinen! Makua voi kuitenkin viedä mihin suuntaan tahansa ja viimeksi paistoin munakkaan kesäkurpitsalla, yrteillä ja tomaateilla. Mikäli munakasta jää yli, loput palat voi sujauttaa vaikka aamiaisleivän väliin. Loistava arki-illan pelastaja, johon voi upottaa mukavasti jääkaapin tähteitäkin.

Kesäkurpitsamunakas uunissa 2 henkilölle lounaaksi tai illalliseksi

200 g kesäkurpitsaa raastettuna (punajuurta, porkkanaa, mustakaalia jne.)
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
6 kananmunaa
100 g fetaa tai muuta juustoa murusteltuna
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna
4 rkl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
suolaa, mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Kuumenna uuninkestävällä paistinpannulla öljyä ja paista kesäkurpitsaa ja sipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita välillä. Mikäli teet munakkaan punajuuresta, paistoaika on hieman pidempi.

Riko kananmunat sillä välin kulhoon. Lisää feta, yrtit ja jogurttien munien joukkoon ja sekoita.

Kaada munaseos kesäkurpitsaraasteen päälle ja nosta paistinpannu uuniin 10-15 minuutiksi tai kunnes munakas on hyytynyt. Valmista sillä väliin munakkaan kylkeen mieluinen salaatti.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.