Munakoisopyörykät tomaattikastikkeessa

maanantai 16. huhtikuuta 2012


Viime vuoden toukokuu on näemmä ollut kasvispainotteinen ja tuolloin on tullut tehtyä munakoisopullia. Ohje on saman kaltainen kuin tämäkin, mutta päätin naputella ohjeen nyt määrien kera. Pyörykät ovat aina takuuhyviä, olivatpa ne mistä tahansa aineksesta tehtyjä.

Maittavaa maanantaita!



Munakoisopyörykät

paistamiseen kasvisöljyä
3 munakoisoa pieninä kuutioina
3 rkl parmesaaniraastetta
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria
8 basilikanlehteä pieneksi revittynä
1 pala vanhentunutta leipää vedessä pehmitettynä
kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja leivitykseen

  • paista munakoisot reilussa öljymäärässä, kunnes ne ovat kullankeltaisia
  • poista ne pannulta ja valuta hyvin talouspaperin tai pyyhkeen päällä ja jätä jäähtymään
  • sekoita munakoisot, parmesaani, muna, leipä ja mausteet keskenään
  • pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja leivitä ne korppujauhoissa
  • paista pyöryköitä miedolla lämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia
  • tarjoa munakoisopyörykät tomaattikastikkeen kanssa
Tomaattikastike

4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 porkkana pieneksi kuutioituna
ripaus kuivattua oreganoa tai 1 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl persiljaa hienonnettuna
1 timjaminoksa
1 rosmariininoksa
400 g luumutomaatteja tölkissä
suolaa, mustapippuria
  • kuumenna öljy kattilassa ja nosta sipulit, porkkana ja yrtit joukkoon
  • paista muutaman minuutin ajan ja lisää tomaatit
  • peitä kattila kannella ja anna hautua hitaasti vähintään 15 minuutin ajan
  • maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.