Onpas ollut taas mukava pitkästä aikaa kokata. Kun viikonlopun jättää vapaaksi kaikista menoista (tai ainakin melkein), ehtii lukemaan, lepäämään auringon paisteessa, kuoputtamaan kukkapenkkiä, kokkaamaan herkullisia ruokia ja aamun aikoisina tunteina katsomaan sarjojakin iPadilta. Likimailleen parasta.
Kanavartaat ovat varmasti tuttua ruokaa kaikille, mutta minulla on heikko kohta näitä tahmaisia japanilaisia vartaita kohtaan. Tai ylipäänsä kaikkiin tahmaisiin kastikkeisiin, joita käytetään japanilaisessa ruoassa. Kokeile, näissä on sopivasti suolaista ja makeaa. Täydellistä purtavaa niin arkeen kuin juhlaankin.
Yakitori - kanavartaat japanilaisittain 3-4 henkilölle
resepti Mikko Takalan Street food -kirjasta
600 g kananpojan luuttomia reisipaloja (myydään nimellä paisti/paistileike)
3 kevätsipulia parin sentin pätkinä
8 bambutikkua puoli tuntia kylmässä vedessä liotettuna
2 dl tare-kastiketta
Leikkaa reisipalat suupaloiksi ja käytä niistä myös nahka. Pujottele palat bambutikkuihin vuorotellen kevätsipulin kanssa.
Grillaa vartaita ensin molemmin puolin ilman kastiketta. Kun liha alkaa saada väriä, penslaa vartaita tare-kastikkeella (ohje alla) molemmin puolin ja jatka grillaamista. Penslaa vartaita vielä pari kertaa grillauksen aikana. Grillaa kunnes liha on kypsää.
Tarjoa kanavartaat hyvän salaatin ja oluen kera.
Tare-kastike
2 dl miriniä
1 dl soijakastiketta
1 dl sakea
3 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Anna jäähtyä hieman.
Kokeile myös:
- kanaa intialaisittain
- kanaa thaimaalaisittain
- tamarindikanaa vietnamilaisittain
- meksikolainen mole
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.