Nyhtökaura-tacot

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016


Nyhtökauran ilmestyttyä markkinoille olen kuullut vain tyhjistä hyllyistä ja kauran perään haikailijoista. Näin ollen päätin antaa innokkaimpien jonottaa nyhtökauran perään ja toivoin saavani joskus edes maistiaisen. Pienet lähikaupat mökin lähettyvillä pääsivät kuitenkin yllättämään ja mies bongasi nyhtökauraa kylmähyllystä. Nyt oli meidänkin aika saada oma makukokemuksemme. 

Ensimmäiseksi ruoaksi valmistimme nyhtökaura-tacoja, joiden perusteella sanoisin kauran olevan todella hyvää. Valmistustapa varmasti sanelee ensimmäisen makuelämyksen, mutta meillä se osui heti nappiin. Ensi kerralla kokkaamme siitä luonnollisesti jotain muuta, mutta näiden tacojen myötä on helppo tutustua tuotteeseen. Ja mikäli tacoja ei jaksa itse leipoa, niiden sijaan voisi keittää vaikka riisiä. Tai ostaa kaupan valmiita lättyjä, mutta toteanpahan vain, että kun itsetehtyjen tortillalettujen makuun on päässyt, valmisversiot eivät maistu enää miltään. Ruoan valmistaminen ei kestä kauan, koska kaura on valmista sellaisenaan eli se ei vaadi pitkiä kypsennysaikoja. Hittituote, jota ostan vastedes aina, kun sitä vain nenän eteen sattuu. Paketti nyhtökauraa maksaa noin 5 euroa enkä pidä sitä kalliina, sillä sama hinta menisi helposti lihaankin eikä edes riittäisi. 


Nyhtökaura-tacot 4 henkilölle

2 tuoretta chiliä siemenet poistettuna
1 sipuli hienonnettuna
oliiviöljyä freesaamiseen
1 prk tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa (jeeraa) jauhettuna
1 tl jauhettua kanelia
1 tl cayennepippuria
2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
suolaa, mustapippuria
250 g nyhtökauraa
tortillalettuja (ohje alla)
tuoretta korianteria ja chiliä koristeluun

Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti ruskistamatta sitä. Lisää chili ja valkosipuli ja kuullota niitä minuutti.

Lisää tomaattimurska ja mausteet joukkoon ja anna seoksen kiehua hiljakseen 20 minuutin ajan. Lisää nyhtökaura joukkoon ja kuumenna seos. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.


Maissi-vehnätortillat 10 tortillaa

3 dl vehnäjauhoja
2 dl masa harina -maissijauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
40 g voita
2 dl lämmintä vettä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää voi nokareina sekaan ja yritä saada seoksesta mahdollisimman tasainen. Lisää vettä ja työstä taikinasta hivenen pinnaltaan kostea. Lisää vettä tai jauhoja tarpeen mukaan.

Jaa taikina kymmeneen osaan ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Anna levätä 45 minuuttia.

Kauli tai prässää taikinapallot ohueksi letuksi. Paista ne sen jälkeen kuumalla pannulla noin minuutti per puoli tai kunnes pintaan alkaa ilmestyä ruskeita täpliä. Laita valmiit tortillat pyyhkeen alle, etteivät ne pääse kuivumaan.

Nosta lätty lautaselle, annostele nyhtäkauraa päälle, ripottele päälle chiliä ja korianteria.




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.