Nieriää sitruunan, fenkolin ja punasipulin kera

lauantai 11. heinäkuuta 2015




Kesässä on monta mahtavaa seikkaa, mutta yksi omia suosikkejani on ruoan valmistaminen grillissä. Toki syön mielelläni varhaisperunoita, silliä, keitettyjä munia ja savustettua lohta, mutta kaiken kaikkiaan grillaaminen sopii nopeaan kokkaamiseeni mökillä. En tosiaankaan ole se, joka kypsentää lihoja epäsuoralla lämmöllä vaan haluan ottaa grillissä nopeasti värin kasviksiin ja kypsentää kalan alta aikayksikön. Tämä resepti on juuri sellainen ja lyhyestä valmistusajasta huolimatta kala ehtii napata itseensä upean savun maun. Ruoan voi valmistaa pikaisesti fileestä tai kokonaisesta kalasta tai kahdesta suuremmalle poppoolle. Säilötyn sitruunan tilalla voit käyttää tavallistakin sitruunaa, mutta suosittelen lämpimästä etsimään itsellesi purkin säilöttyä versiota tai valmistamaan sitä itse Truly Kiran reseptillä. 

Grillattua nieriää säilötyn sitruunan ja fenkolin kera 2 henkilölle

400 g nieriän fileetä (lohi, taimen)
suolaa
1 fenkoli ohueksi suikaloituna
1/4 tai 1/2 säilötty sitruuna kalan koosta riippuen
1 pieni punasipuli hienonnettuna
tuoretta ruohosipulia
1 rkl kapriksia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa

Leikkaa kalasta rasva ja ruodot pois. Sivele kalan nahkaan öljyä ja nosta se folion päälle ja taita folion reunat niin, ettei neste pääse valumaan grilliin. Nieriän voi kypsentää myös ilman foliota. Ripottele kalaan hieman suolaa, mutta muista, että kala saa suolaa myös kapriksista ja säilötystä sitruunasta.

Sekoita fenkoli, säilötty sitruuna, punasipuli, ruohosipuli, oliiviöljy ja viinietikka sekaisin. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä fenkoliseos kalan päälle ja grillaa nieriää 10-12 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Tarjoile sellaisenaan tai valmista kylkeen lohkoperunoita tai sitruunalla maustettuja uusia perunoita.


* * *

Testaa myös:

2 kommenttia

  1. Tämä resepti puhuu mulle, just nyt. Aivan ihanan näköistä ja voin vaan kuvitella miten hyvät tuoksut! Ensi viikolla mökillä voisin kääräistä samanlaisen paketin grilliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tismalleen, yksinkertaista ja maistuvaa! Täydellistä mökkigrilliin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.