Parsaa, artisokan sydämiä ja herneitä

tiistai 28. huhtikuuta 2015


Tämä lautasellinen kasviksia on erinomainen sekoitus sekä tuoretta että säilöttyä ainesta. Keväinen herkku, parsa yhdistetään säilöttyihin artisokkiin ja pakasteherneisiin ja maustetaan tuoreilla yrteillä. Helppoa kuin heinänteko hyisessä kevätsäässä.

Parsaa, artisokan sydämiä ja pakasteherneitä  4 henkilölle

1 pnt tuoretta vihreää parsaa
1 tlk öljyssä säilöttyjä artisokansydämiä
1 pss pakasteherneitä
tuoretta minttua hienonnettuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
öljyä paistamiseen artisokkapurkista

Katkaise tai leikkaa parsan kova tyvi pois. Ohuita parsoja ei tarvitse kuoria. Huuhtele parsat ja kiehauta muutaman minuutin ajan suolatussa vedessä. Valuta ja nosta syrjään.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lusikoi siihen öljyä artisokkapurkista. Paista parsoja, kunnes ne saavat hieman väriä. Jos sinulla on grilli, ota väri ja mukava savun maku parsoihin siitä.

Lisää artisokan sydämet, tuore minttu ja korianteri pannulle ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada vielä herneet mukaan ja paista pari minuuttia, kunnes ne ovat lämminneet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile heti.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.