Peruna-kukkakaalicurry

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015



Toisinaan iskee valtaisa intialaisen ruoan kaipuu ja silloin kasaan jos jonkinlaisia curryja. Tällä kertaa valmistin peruna-kukkakaalicurryn Vege! -kirjan tekijöiden reseptejä mukaillen. Kukkakaali-kikherneversion olin jo painanut mieleni syövereihin kirjasta, mutta päädyinkin valmistamaan paahdettua peruna-kukkakaaliversiota kirjan tekijöiden blogista. Lisäsin ruokaan jeeran lisäksi myös sinapinsiemeniä ja yhden tulisen rawit-chilin ja lopputulos oli mukavan mausteinen, mutta raikas. Pidin reseptistä myös siksi, että perunat ja kukkakaali paahdettiin aluksi pannulla, jolloin ne saivat pintaansa hieman väriä. Perunan tilalle voi vaihtaa kikherneet ja kukkakaalin tilalle oikeastaan mitä tahansa kasviksia.

Maukas peruna-kukkakaalicurry

1 kukkakaali kukinnoiksi leikattuna
3 keskikokoista perunaa kuutioituna
1 tl juustokuminan siemeniä (jeeraa)
1 tl sinapinsiemeniä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
1 vihreä chili hienonnettuna
2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 nippu korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl garam masala -maustesekoitusta
1 tlk tomaattimurskaa tai 500 g tuoreita tomaatteja hienonnettuna
öljyä paistamiseen ja kuullottamiseen
suolaa, mustapippuria

Lisukkeeksi kurkkuraitaa, naanleipää ja basmatiriisiä.

***

Paahda kukkakaalit kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaansa. Paista myös perunat kevyesti. Siirrä ne lautasella odottamaan vuoroaan.

Lämmitä 2 tl öljyä pannulla ja paahda juustokuminan siemeniä ja sinapinsiemeniä noin 1 minuutti. Lisää sipulit ja chili. Paista, kunnes sipulit alkavat hieman saamaan väriä. Lisää raastettu inkivääri ja kuullota.

Lisää kurkuma ja garam masala ja paahda niitä sipulin ja inkiväärin kanssa noin minuutti ja lisää tomaattimurska (tai tuoreet, murskatut tomaatit). Leikkaa korianterin varret pieneksi ja lisää ne joukkoon. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes kastike on lämminnyt kauttaaltaan. Lisää perunat ja kukkakaalit ja hieman vettä (1-1.5 dl). Kypsennä kastiketta kannen alla välillä sekoittaen, kunnes perunat ja kukkakaalit ovat kypsiä. Varo kuitenkin kypsentämästä kasviksia liian pehmeiksi.

Lisää suola ja tuoreet korianterin lehdet ronskisti revittyinä. Tarjoa kurkkuraidan (bulgarian jogurttitölkki, 1/3 kurkkua kuutioituna, 1/2 tl jeeraa, suolaa), naanleivän ja keitetyn basmatiriisin kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.