Miso-munakoisoa ja friteerattua tofua

sunnuntai 15. joulukuuta 2013


Nyt osui ja upposi simppeli aasialaisruoka meikäläiseen. Tein eilen munakoisoa misokastikkeella ja tofua sitruuna-soijakastikkeella. Tällaisia pikkuruokia voisin syödä useammin!

Miso-munakoisoa 2 henkilölle
1 munakoiso paloiteltuna
3 rkl seesamiöljyä

Kastike:
2 rkl miriniä
2 rkl soijaa
1 rkl misotahnaa
4 kevätsipulinvartta paloiteltuna
paahdettuja seesaminsiemeniä
  • kuumenna paistinpannu tai wokpannu ja lisää seesamiöljy
  • kun öljy on kuumaa, paistaa munakoisopaloja noin 10 minuuttia
  • sekoita sillä välin kastike ja kun munakoisot alkavat olla valmiita, kaada kastike ja kevätsipulit joukkoon
  • ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä ja tarjoile välittömästi

Friteerattua tofua 2 henkilölle
1 pkt tofua
4 rkl gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
1 tl kiinalaista viismaustetta
suolaa, mustapippuria
öljyä friteeraukseen
1 punainen chili renkaiksi leikattuna
2 kevätsipulinvartta leikattuna
tuoretta korianteri koristeeksi ja mausteeksi

  • kaada jauhot lautaselle ja mausta ne viismausteella, suolalla ja pippurilla
  • leikkaa tofu suupalan kokoisiksi ja kuivaa niitä hieman
  • jauhota tofupalat kauttaaltaan
  • lämmitä öjy korkeareunaisessa paistinpannussa. Rasva on sopivaa, kun sen lämpö on 180 astetta. Lämmön voit myös testata heittämällä öljyyn korianterilehden. Jos alkaa paistua saman tien ja käpristyy, voit ruveta paistamaan tofuja.
  • paista tofuja noin 3-4 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan
  • friteeraa seuraavaksi chilirenkaat ja kevätsipulit. Kun ne alkavat saada hieman väriä, nosta pois ja valuta vielä talouspaperin päällä ylimääräinen öljy pois.
  • nosta tofut, chilit ja kevätsipulit lautaselle ja ripottele korianteria päälle
  • tarjoile tofut alla olevan kastikkeen kera

Kastike:
4 rkl sitruunanmehua
3 rkl miriniä
2 rkl soijakastiketta
  • sekoita ainekset keskenään ja tarjoile friteerattuja tofupaloja kastikkeeseeen

2 kommenttia

  1. Nam, tällaista minäkin voisin syödä useasti! Menee tammikuun puolelle, mutta kokeiluun siis :)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä. Vielä parempi olisi, jos pöydän ääressä olisi useampi henkilö, niin voisi tehdä useamman ruokalajin maisteltavaksi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.