Taatelikakku ilman gluteenia

torstai 19. joulukuuta 2013


Halusin kokeilla taatelikakun leipomista gluteenittomista jauhoista ja hyväähän siitä tuli! Kakku oli uunista tullessa tavallista pehmeämpi ja hajoilevampi, mutta tekeydyttyään jääkaapissa kakku kyllä pysyy kasassa. Ainoan virheen tein siinä, että käytin pussillisen kuivattuja taateleita. Se tiukaksi paketiksi pakattu taatelipala toimii tässä kakussa paremmin, sillä se sulaa paremmin kahvin joukkoon. Olen jo parina vuotena käyttänyt tätä Fannin ja kanelin reseptiä. Veden tilalla tulee vain vaihtaa kahvi. Tällaiset perinteiset mummokakut on parasta!

Taatelikakku

200 g kivettömiä taateleita
2 dl kahvia tai vettä
200 g voita 
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl ruokasoodaa
voita ja gluteenittomia korppujauhoja vuokaan

  • murra pakatut taatelit pieniksi paloiksi ja keitä ne pehmeiksi vedessä
  • ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon voi
  • sekoita kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista
  • vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi
  • lisää joukkoon vaniljasokeri ja kermaviili
  • sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää taikinaan
  • kaada taateli-voiseos joukkoon kahdessa osassa
  • sekoita tasaiseksi taikinaksi
  • kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. (Minulla taikinaa riitti kahteen 1 litran kokoiseen pitkulaiseen vuokaan.)
  • paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa
  • kakku säilyy mehevänä jääkaapissa folioon käärittynä ja sopii hyvin pakastettavaksi


5 kommenttia

  1. söin aamusta tiikerikakun palasen, ai että se oli hyvää. hienot mustat pukit.

    VastaaPoista
  2. Oi, siitä on aikaa, kun olen tiikerikakkua maistanut! Pitäisiköhän laittaa ensi vuoden toivelistalle...

    VastaaPoista
  3. Ihan pikku lisäys tuohon taatelikakkureseptiin...jos leipoo gluteenittomana, niin ei voi jauhottaa vuokaa tavallisilla korppujauhoilla. Voi käyttää esim pieneksi murskattuja
    /jauhettuja maissimuroja (corn flakes)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan ne on gluteenitonta laatua. Tahalliset ei ole

      Poista
  4. Hyvä huomio, en näköjään ole kirjoittanut sitä ohjeeseen lainkaan. Minulla on käytössä gluteenittomia korppujauhoja, joten olen vuoan jauhottamisen ohittanut tyystin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.