Perunakroketit

maanantai 7. toukokuuta 2012



Olipa sinulla sitten muusin jämät kaapissa tai jouduitpa keittämään perunat alusta alkaen, kroketit maistuvat varmasti niin lapsille  kuin aikuisillekin. Nämä palleroiset on kohtuullisen helppo valmistaa, vaikka ensimmäinen ajatus toisensuuntainen olisikin. Toki palleroiset vaativat hieman vaivannäköä, mutta ovat sen arvoisia. Voit maustaa kroketit esim. yrteillä, juustoilla, oliiveilla, kapriksilla tai pekonilla. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun, mutta ovat herkkua ihan näin yksinkertaisinakin versioina. Kokeile ja ihastu!


Perunakroketit

6-8 perunaa
2 keltuaista
raastettua pecorinoa tai parmesania
suolaa
tuoreita yrttejä hienonnettuna (persiljaa/timjamia/salviaa/basilikaa)

Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä ne vedessä kypsiksi ja soseuta muusiksi, anna jäähtyä. Lisää juustoraaste sekä kananmunan keltuaiset hyvin sekoittaen.

Maista taikinaa ennen kuin lisäät suolaa, jottei kroketeista tule suolaisia. Lisää lopuksi vielä haluamasi yrtit ja muotoile taikinasta pieniä pullia.

Friteeraa kroketteja kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta kroketit valumaan lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoile paistetun kalan ja hyvän valkoviinin kera. Nam!



7 kommenttia

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Testasin näitä ja oikein hyviä olivat. Hyvä! ♥

    VastaaPoista
  3. Niitä voi tehdä eilen keitettyistä perunoistakin. Hyvä niistä tule, laitat vaikka kinkkusuikaleitä vähän taikinaan.

    VastaaPoista
  4. Niitä voi tehdä eilen keitettyistä perunoistakin. Hyvä niistä tule, laitat vaikka kinkkusuikaleitä vähän taikinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tullut joskus tehtyäkin. Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.