Kasviscurry

tiistai 23. marraskuuta 2010

Viime viikon arki toi yllättäen keittiöömme naudanlihaa vaikka muille jakaa ja lihaan kyllästyneenä (ja kyllästettynä) haluan keskittyä tämän viikon kevyempiin ruokiin. Söimme lihaa siis viime viikolla kolmena päivänä peräkkäin ja voin kertoa, ettei se tehnyt hyvää, vaikka ruoka olikin maittavaa.

Ihan itulinjalle en kuitenkaan tänään lähtenyt, vaan tein jääkaappiin jääneistä tähteistä kasviscurrya. Taas tuli mössöstä erilaista kuin viime kerralla, mutta sitä parempi vaan. Ei pääse kyllästymään, kun joka päivä saa syödä uudenmakuista ruokaa. Tarkkoja määriä en osaa sanoa, sillä lisäsin mausteita curryn valmistumisen loppuvaiheessa. Sitäkään en osaa sanoa kuinka oikeaoppista currya tämä on, mutta parempaakaan nimeä en nyt keksinyt.

Eikä tarvitse huolestua siitä, kuinka paljon eri raaka-aineita ruokaan tulee, kasviscurryn tekeminen onnistuu pelkillä sipuleilla, perunoilla ja porkkanallakin & osalla mausteita. Tai käyttämällä pelkästään kukkakaalia ja kikherneitä. Kanelia ei myöskään kannata pelästyä, se antaa mukavasti lämpöä ja pehmeyttä ruoalla. Oman "sotavaraston" ja maun mukaan siis vain kokkailemaan!

P.S. Sotavarasto on isäni nimitys keittiökaapeillemme, jotka sisältävät ruokaa & kaikenlaisia purkkeja yllin kyllin. Siis jos sota syttyisi, eläisimme kaappien sisällöllä helposti pari kuukautta. No, tämä lienee muillekin kotikokeille tuttua.

1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
2-4 perunaa kuorittuna ja pilkottuna
1 keskikokoinen kukkakaali pieninä nuppuina
1 porkkana kuorittuna ja paloiteltuna tai pala retikkaa
½ punainen paprika paloiteltuna
2-4 cm inkivääriä pieneksi pilkottuna tai raastettuna
1-2 punaista chiliä pieneksi pilkottuna
1-2 tomaattia pilkottuna
1 tl juustokuminaa
1 tl currya ( jos haluat kasviscurrysta selkeästi keltaista, lisää ½-1 tl kurkumaa)
½ - 1 tl kanelia
½ tl cayennepippuria
pari kokonaista neilikkaa
1 prk kookosmaitoa
1-4 dl vettä tai kasvislientä tarpeen mukaan
1 prk kypsiä kikherneitä
***
1 dl tuoretta korianteria koristeluun
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, lisää mausteet ja anna niiden paahtua hetki pannulla.
Lisää perunat ja porkkanat ja kaada osa kookosmaidosta päälle. Lisää hieman myöhemmin kukkakaali ja retikka. Lisää kookosmaitoa ja tarvittaessa vettä.

Kun kasvikset alkavat olla kypsiä, lisää vielä paprikat & tomaatit. Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada kikherneet joukkoon ja anna niiden lämmitä hetki.

Annostele kasviscurry lautasille ja koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.