Syysloma Gdanskissa

keskiviikko 30. lokakuuta 2019Lokakuu alkoi lennolla Puolan Gdanskiin syyslomalle. Ensimmäistä kertaa lähdettiin reissuun Turusta ja ensimmäistä kertaa juuri tähän kyseiseen kaupunkiin. Yhtä paljon kuin olen kuullut monen kehuvan tätä kaupunkia, yhtä harvan olen kuullut käyneen siellä. Yritin etsiä netistä lisätietoa Gdanskista, mutta kokonaiskuva jäi aika heikoksi. Luin myös paria opasta, mutta laihoin tuloksin. Astuessamme kaupunkiin olimme varanneet muutamat ravintolat illalliselle, mutta muuten päätimme antaa fiiliksen viedä.

Paras aika matkustaa Gdanskiin on kesä, kuten niin monen muunkin kaupungin. Tämä johtunee suurelta osin siitä, että vieressä sijaitsevat Sopot ja Gdynia upeine rantoineen muodostavat yhdessä melkoisen matkakohteen. Mutta arvannet jo, ettemme jaksaneet lähteä kaupungista mihinkään. Tuuliset rannat eivät kiinnostaneet tarpeeksi, vaikka syksy oli tänä vuonna varsin lämmin. Matkan ajankohta tuntui olevan melkeinpä täydellinen ja ehdimme nauttia vielä viineistä terassillakin.

Jo ensimmäisenä iltana kävi selväksi Gdanskin kauneus ja viehättävyys. Arkkitehtonisia yksityiskohtia riittää ihailtavaksi, mutta tunnelma on silti kotoisen viehättävä. Kahviloita on joka nurkalla ja monesta ovesta astuimmekin sisään. "Turkulaisten Tallinna" hurmasi heti ensi askeleista. Kaupunki on erittäin kompakti kokonaisuus ja kävellen pääsee kaikkialle, ellei halua lähteä ostoshelvetteihin kauemmas lähiöihin tai tutustumaan muihin kaupunkeihin. Gdansk on ehdottomasti loistava viikonloppukohde, mutta katseltavaa ja tekemistä riittää pidemmällekin ajalle. Lämmin suositus!

Lue myös: Gdanskin tunnelmalliset kahvilat & Gdanskin ravintolasuosikitEi kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.