Mausteiset kukkakaalipihvit ja lempeä muusi

tiistai 19. helmikuuta 2019




Valmistin ensimmäistä kertaa kukkakaalipihvit ja jälleen ihmettelen sitä, miten ei ole tullut aiemmin mieleen! Kesällä kun tulee grilliin heitettyä jos vaikka mitä, niin nämä maukkaat versiot pitäisi muistaa pitää mielessä. Kukkakaalipihvit ovat ihanan yksinkertaiset, sillä kasviksesta ei tarvitse valmistaa erikseen pihvimassaa vaan pihvit leikataan viipaleiksi kuin liha konsanaan! Yhtään ei haittaa myöskään se, että ruoka valmistuu nopeasti eli karkeasti heittäen puoleen tuntiin. Lisäksi kokonaisuus on mukavan monikäyttöinen, sillä ruoka sopii erinomaisesti niin arki-illalle kuin osaksi fiinimpää illallistakin. Kukkakaalipihvit voisi kypsentää ihan perinteisesti suolan ja pippurin kera, mutta nyt teki mieli vähän itämaisempaa makumailmaa ja nappiin meni! Ensi kerralla voisin vain leikata paksummat pihvit, jotta kukkakaalit pysyisivät kauniina loppuun asti. Nyt oli vain niin iso kukkakaali käytössä, että pihveistä olisi tullut liian isot yhdelle ruokailulle. 

Ensi kerrasta syntyi upeaa, tämä resepti täytyy muistaa vastedeskin! Kokeile sinäkin, mutta varo kypsentämästä kukkakaalipihvejä liian pehmeiksi.



Kukkakaalipihvit, kukkakaalimuusi sekä lämmin kikhernesalaatti 3-4 henkilölle

Kukkakaalimuusi
1 kg:n kokoinen kukkakaali
vettä
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl sitruunanmehua
suolaa
(voita)

Poista kukkakaalin lehdet ja halkaise kukkakaali keskeltä kahtia. Näin saat leikattua mahdollisimman isot pihvit ruoalle. Leikkaa 2-3 cm:n paksuiset pihvit ja nosta ne syrjään.
Pilko jäljelle jäänyt kukkakaali pieneksi ja höyrytä se valkosipulin kanssa pienessä määrässä vettä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta kukkakaalit.
Mausta muusi sitruunanmehulla ja suolalla. Mikäli et tee vegaanista muusia, voit lisätä siihen myös voita.
Huom! Jos kukkaalin lehdet ovat hyväkuntoisia, pikkelöi ne ruoan lisukkeeksi.


Kukkakaalipihvit
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
(ripaus cayennea)

Lämmitä öljy paistinpannulla ja paista kukkakaalipihvejä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Kun niissä on kaunis väri, nosta lautaselle tai työlaudalle. Laita uuni lämpiämään 210 asteeseen.
Valmista seuraavaksi pihveille mausteseos ja sivele sitä kukkakaalipihviin molemmin puolin. Paista pihvejä sen jälkeen uunissa 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmentyneet sopivasti.

Lämmin kikhernesalaatti
oliiviöljyä paistamiseen
1 prk kypsiä kikherneitä
kiinankaalia, lehtikaalia tai pinaattia pilkottuna
suolaa, mustapippuria
1 sitruunan mehu
tuoretta persiljaa hienonnettuna
*
juoksevaa tahinia kastikkeeksi
yrttejä koristeeksi

Lämmitä oliiviöljyä samalla pannulla millä paistoit kukkakaalipihvit. Kaada kikherneistä neste pois ja huuhtele ne hyvin. Kaada kikherneet pannulle ja paista muutaman minuutin ajan.
Lisää leikattu kiinankaali ja anna niiden pehmetä. Mausta salaatti suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Mikäli haluat kikherneistä mausteisempia, voit lisätä niihin hieman savustettua paprikajauhetta.
Lisää lopuksi vielä persilja joukkoon.

Kokoa annokset lusikoimalla lautaselle kukkakaalimuusia ja nostamalla pihvit päälle. Lisää laidalle vielä kikhernesalaatti ja lorauta päälle halutessasi vedellä tai sitruunanmehulla notkistettua tahinia.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.