Maapähkinävoinuudelit halloumilla

lauantai 9. helmikuuta 2019




Edelliset viikot ovat olleet ruoan suhteen aika uutuusvoittoisia ja ruoka on maistunut enemmän kuin hyvin! Olemme siis kokkailleet ruokia, joita emme ole koskaan aiemmin valmistaneet, mutta raaka-aineet ovat toki olleet entuudestaan tuttuja. Pienillä muutoksilla samoista aineksista valmistuu niin skandinaavista kuin aasialaistakin pöperöä pöytään. Tällä kertaa tartuin maapähkinävoipurkkiin nuudeleiden himossani. Maapähkinävoita on toki käytetty aasialaisessa ruoanlaitossa ennenkin, mutta ei aivan tällaisessa muodossa. Eli tässä teille nopea arkiherkku kokeiltavaksi - maapähkinävoinuudelit halloumilla! Käytä tässä kunnollista maapähkinävoita, ei esim. makeaa Nutellaa.

Nuudeleiden joukkoon lisäsin raastettua porkkanaa ja paprikasiivuja, mutta yhtä lailla tähän ruokaan sopisi mukaan pinaatti, lehtikaali, herneet, pavut, sienet, munakoiso, sipuli, tofu, quorn jne. Yksinkertaisuudessaan makumaailma on ihanan hellivä, mutta sopivasti suolainen ja potkua antava. Riippuen toki kuinka paljon kastikkeeseen laittaa chiliä mukaan. Tällä hetkellä tuntuu silti, että tästä ruoasta voisi tulla keittiöni vakivierailija juuri sen takia, että maapähkinäkastike on taivaallista ja koska aineksia voi varioida suuntaan jos toiseen. Nuudeleista voi tehdä kevyemmän version tai sitten monipuolistaa käyttämällä enemmän kasviksia tai lihan tuskissaan oleva lisätä joukkoon kanan tai possun jauhelihaa.

Ja huom, kuvissa esiintyvä annos on edellisen päivän herkkuja, joten kastike on imeytynyt täysin nuudeleihin. Ruoka ei kuitenkaan ole kuivaa ja heti valmistaessa lopputulos on suloisen kermainen.


Maapähkinävoinuudelit halloumilla 4 henkilölle

250 g riisinuudeleita tai pakkauksen ohjeen mukaan
1/2 dl pehmeää maapähkinävoita
2-3 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl currytahnaa
3-4 cm:n pätkä inkivääriä raastettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
vettä tarpeen mukaan
(tuoretta chiliä tai chilitahnaa)
*
1-2 rkl seesamiöljyä
1 pkt halloumia  kuutioituna
2 porkkanaa raastettuna
1 paprika ohueksi viipaloituna
1 limen mehu
2-3 kevätsipulin vartta leikattuna
tuoretta basilikaa revittynä
tuoretta korianteria hienonnettuna

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmiksi ja siirrä sivuun.

Pyöräytä sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa maapähkinävoi, soija, seesamiöljy, hunaja, currytahna, inkivääri ja valkosipulit tasaiseksi seokseksi. Ohenna tahnaa tarvittaessa vedellä. Maista ja mikäli haluat tahnasta tulista, lisää joukkoon tuoretta chiliä tai chilitahnaa.

Kuumenna pannu ja paista halloumit kauniin ruskeiksi seesamiöljyssä. Nosta juustot syrjään ja kuumenna maapähkinätahna seuraavaksi samalla pannulla. Sekoita nuudelit, porkkanat ja paprikat joukkoon ja mausta seos vielä limenmehulla.

Annostele ruoat lautasille ja lisää lopuksi pinnalle kevätsipulia ja yrttejä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.