Raflassa - Ravintola Penny Helsingissä

lauantai 28. lokakuuta 2017


Helsinkiin mennessä on edessä aina sama ongelma, mikäli siellä viettää aikaa enemmän kuin muutaman tunnin. Positiivinen ongelma, joka tuottaa välillä harmaita hiuksia. Eli minne mennä syömään? Lounaalle tai illalliselle ja kuinka raflat ovat auki minäkin päivänä? Tähän tilanteeseen ei tulisi koskaan päädyttyä, jos pitäytyisi vanhoissa tutuissa ja hyvissä. Luonteeni vain sattuu olemaan sellainen, että kaipaan ja haluan vaihtelua säännöllisesti kaikessa.

BasBas ja sen Staff Wine Bar ovat ehdottomia Helsinki-suosikkejani edelleen. Olen käynyt rafloissa kolme kertaa enkä vieläkään kestä sitä, että muutamat tutut asuvat naapurustossa eivätkä ole käyneet siellä koskaan tai vain kerran. Kävimme viime viikolla nuoren syyslomalaisen kanssa Helsingissä ja suunnitellut menot rajoittivat jossain määrin ravintolan valintaa. Onneksi mieleen muistui Uudenmaankadun Penny, josta olen kuullut monesta suunnasta ylistystä jo ravintolan avaamisesta alkaen. Hullaannuin paikkaan täysin ja haluan huutaa sen ääneen kaikille! Varatkaa pöytä ja menkää syömään sinne, ihanan tunnelmallinen paikka! Ruoka on loistavaa ja pulloistakin löytyy lasiin kunnon tavaraa.

Mies valitsi listalta viiriäistä, jonka suupala maistui koululaisellekin. Itse valitsin hieman yllättäen Reuben Sandwichin, joka oli järkälemäinen herkku. Vähempikin liha olisi riittänyt leivän väliin, mutta kokonaisuus juuston, hapankaalin ja suolakurkun kera oli niin loistava, että saattaisin höyrypäissäni valita sen listalta uudestaan. Valinta ei kuitenkaan ole helppo, sillä kompaktilta lounaslistalta löytyi meidän siellä ollessamme myös sahramirisottoa simpukoilla sekä tagliatellea sienillä ja pinaatilla. Pannukakkuihin ei oma vatsa venynyt alkuunkaan. Jos mä olisin sä ja olisin viikonloppuna tai viikolla Helsingissä, varaisin pöydän viipymättä.

2 kommenttia

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.