Muna on mukava juttu - hyydytetyt munat

tiistai 22. lokakuuta 2013



On aika aloittaa sarja kananmunista. Ihan vaan siksi, että rakastan kananmunia! Syön niitä joka viikonloppu eikä kyllästymisestä ole merkkiäkään. Arkiaamuisin en moiseen ylellisyyteen ehdi. Otsikon "muna on mukava juttu" juontaan juurensa 1980-luvulle, jolloin muistan nähneeni tällaisia julisteita. Toinen mikä on jäänyt mieleen, oli "mene munalla töihin". Yhtään enempää en aiheesta muista, mutta kyseessä lienee ollut jokin siipikarjaliiton mainoskampanja. Tai sitten ei. Joka tapauksessa kananmuna ansaitsee mielestäni päästä paremmin esille blogissani. Näin ollen lupaan kirjoittaa munasta aika ajoittain aina jotain. Aloitetaan ensimmäinen munajuttu hyydytetyillä munilla, reseptin poimin Michael Rouxin kirjasta Muna.  Näiden uunissa kypsennettyjen munien maku oli loistava, mutta ensi kerralla täytyy laittaa yhteen kippoon ainakin kaksi munaa. Jos tarjoat runsaan aamiaisen tai brunssin, yhden munan annos riittänee.






Hyydytetyt munat  2 tai 4 annosta

voita vuoan voiteluun
suolaa, mustapippuria
4 kananmunaa
2 kinkkuviipaletta pieneksi leikattuna
4 rkl maitoa tai kermaa
8 hasselpähkinää kuumalla pannulla paahdettuna

  1. kuumenna uuni 170-asteiseksi
  2. voitele pienet annosvuoat voilla ja rouhi astiaan suolaa ja pippuria
  3. valuta yksi muna kuhunkin vuokaan ja ripottele kinkku päälle
  4. kaada maito valkuaisten päälle
  5. asettele vuoat pellille ja nosta pelti uuniin
  6. kaada kannulla pellille kiehuvaa vettä niin, että vesi ulottuu vuokien puoleen väliin
  7. paista munia 10 minuuttia. Jos et pidä juoksevasta keltuaisesta, pidä vuokia uunissa vielä hetken aikaa. 
  8. nosta vuoat lautasille ja ripottele hasselpähkinät päälle
Vinkki! Kinkun sijaan voit käyttää esim. katkarapuja ja kapriksia, savusiikaa tai tomaattia ja basilikaa. 





2 kommenttia

  1. Oi, miten ihana aamiaismuna! Tämä kruunasi sairasloma-aamuni! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä vain! Ehkäpä teen näitä itsekin viikonloppuna, kun ei ole kiire mihinkään.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.