Syksyinen juhlamenu

perjantai 4. lokakuuta 2013


Viikko sitten vietettiin puolison tädin yllätyssynttäri-illallisia. Meille se ei tietenkään ollut yllätys, sillä olimme lupautuneet tekemään ruoat seurueelle. Päädyimme tekemäään syksyisen kuuden ruokalajin menun. Ilta aloitettiin kuitenkin ihka-ihanilla toast skageneilla. 

Kun klikkaat ruokalajin nimeä, pääset suoraan reseptiin. 


Savusärkisalaatista ei varsinaisesti ole reseptiä, mutta sitä voi kehittää itse kukin haluamaansa suuntaan. Tässä salaatissa oli savusärjen lisäksi nopeasti kiehautettua keltajuurta, kananmunia, sinappikastikkeessa marinoituja keitettyjä perunoita, valkosipulikurkkuja ja loraus sinappikastiketta


Mallasleipää (EDIT: ohje lisätty)
Linkki vie reseptiin, jossa gnocchit tarjoillaan kermaisen kantarellikastikkeen kanssa, mutta päädyimme tarjoilemaan ne sen sijaan paistettujen sienien ja kurpitsoiden kanssa. 
Illan parhaaseen kärkeen kuului omasta mielestäni kasslerin alla oleva juuresrisotto, jossa ei ole riisiä laisinkaan. Söin sitä ensimmäisen kerran Sasu Laukkosen tekemänä, mutta mies ylsi yhtä hyvään suoritukseen. 

Jos juuresrisotto kuului illan parhaimpiin, niin spelttilakujäätelö oli parasta! Parasta jäätelöä, mitä mies on koskaan tehnyt. Onneksi sitä on vielä pakastimessa. 
Jäätelöön käytetyistä kananmunista jäi valkuaiset käyttämättä, joten päätin tehdä niistä marenkeja. Loistava veto, sillä miehen sukulaiset tyhjensivät koko astian kahvin ohessa. 

Hyvien valmisteluiden ansiosta ruoan laittaminen yhdeksälle henkilölle onnistui loistavasti, vaikka keittiö on pienehkö ja annokset tehtiin suoraan lautasille. Jos siis suunnittelet järjestäväsi illallisia, muista suunnitella ruoan tekeminen alusta loppuun asti hyvin. Lisäksi kannattaa pitää mielessä se, ettei tarjoile samalla ruokavälineellä tarjottavia ruokia läpi menun. Ellei teemana satu sitten olemaan lusikkabileet. Yhtä lailla kannattaa suunnitella menu niin, ettei jokainen ruokalaji ole menossa uuniin. 

4 kommenttia

 1. Voimme vilpittömästi sanoa ettemme milloinkaan ole nauttineet ruokailusta niin kovasti kuin synttäriillallisella. Meille esitettiin mistä kukin ruoka oli tehty sekä siihen kuuluva viini.
  Aivan mahtavaa. Anoppi ja appi kiittävät!!!!!

  VastaaPoista
 2. Vautsi! Varmasti oli unohtumaton yllätys mun äidille :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä nautimme mekin täysin rinnoin! Kaikki oli onnistunut täydellisesti ja miten kaunis esillepano ja kattaus kruunasivat kaiken!
  Mukana olleet "kummitukset"

  VastaaPoista
 4. Huomenta !

  Aivan mahtava kattaus ja tunnelma. Te olette niin taitavia !
  t Sinikka

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.