Kurkku-fenkoliwok

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Nyt on tarjolla kirjaimellisesti sesonkiruokaa, sillä parista avomaankurkun taimesta sikiää satoa hervottomasti! Suurin osa kurkusta katoaa suuhun salaatissa tai leivän päällä, mutta hiljalleen on pitänyt ruveta kehittelemään jotain muutakin. Ja kuin tilauksesta selasin kotona vanhaa Glorian Ruoka&Viini- lehteä. Resepti on nyysitty suoraan siitä ja ruoka osui auttamattomasti minun makuhermoon. Kurkun tilalla voi käyttää vaihtoehtoisesti kesäkurpitsaa.


Kurkku-fenkoliwok ja minttujogurtti

2-4 avomaankurkkua siemenet poistettuna ja viipaleiksi leikattuna
1 fenkoli ohuina suikaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tlk (2 dl) kypsiä kikherneitä tai tuoreita herneitä
0,5-1 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria
0,5 dl minttua hienonnettuna

2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl minttua hienonnettuna

  • sekoita minttu jogurtin joukkoon ja siirrä kastike syrjään. Wokissa on makua yllin kyllin, joten jogurtti ei kaipaa muita mausteita. 
  • kuumenna öljy pannussa, lisää fenkolit, sipulit ja fenkolinsiemenet, kuullota 5 minuuttia nostellen seosta kahdella lastalla
  • lisää kurkut ja kikherneet, kuumenna hetken aikaa
  • mausta wok sitruunalla, suolalla, pippurilla ja mintulla
  • tarjoile paistetun kalan tai makkaran lisukkeena





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.