Grillattua kanaa ja bataattia

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Viimeisetkin tavarat vanhasta kodista on kannettu pois ja kiire alkaa hellittää kaikin puolin. Viikonloppuna ehdittiin tavata suuri joukko kavereita läksiäisjuhlissa Viikinsaaressa, grillailla mökillä ja nauttia päikkäreistäkin.



Tämän päivän ruokalöytö Eating Outdoor -kirjasta. Sekoitus makeaa ja suolaista. Järkyttävän yksinkertaista ja hyvää. Tätä täytyy saada toistekin! Eilen puolestaan grilliin pääsi pihvi viskillä marinoituna eikä jää pekkaa pahemmaksi. Suosittelen kokeilemaan marinadia, johon tarvitset:

1 dl viskiä
2 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
suolaa, pippuria
loraus oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi

Marinadi riittää kahdelle pihville. Anna lihan marinoitua vähintään pari tuntia.




Grillattuun kanaan tarvitset neljälle henkilölle:

4 nuijittua kananrintaa
2 tl viismaustetta (tähtianista, kanelia, fenkolia, anista ja neilikkaa)
1 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita marinadin ainekset ja anna kanan marinoitu vähintään tunnin ajan. Grillaa kypsäksi ja tarjoa salaatin ja bataatin kera.
Huom! Kiinalaista viismaustetta löydät helpoiten etnisistä kaupoista ja Stockmannilta, jos et jaksa tehdä sekoitusta itse.

Bataattinyytteihin tarvitset neljälle henkilölle:

2-4 bataattia kuorittuna ja paloiteltuna
2-3 rkl soijaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä

Tee jokaiselle ruokailijalle oma folionyytti. Asettele folion päälle bataatit, mausta soijalla ja seesaminsiemenillä. Lisää luraus öljyä ja halutessasi suolaa. Paista grillissä noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.