Mandariiniglögi

tiistai 8. joulukuuta 2015



Loman aikana kuivahtaneet mandariinit pääsivät paraatipaikalle, kun pyöräytin niistä hedelmäisen glögin, joka maistuu joululle. Seuraksi marmeladikuulia ja hyvä kirja.

Mandariiniglögi 4 lasillista

5 dl omenamehua
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
2 tähtianista
5-10 kokonaista kardemumman siementä karkeasti rouhittuna
2 mandariinin kuorta
4-8 mandariinin mehu
sokeria oman maun mukaan
(loraus rommia tai mandariinilikööriä)

Laita kaikki muut ainekset mandariinin mehua lukuun ottamatta kattilaan ja keitä voimakkaasti 5-10 minuutin ajan. Jos omenamehu on kovin makeaa, sokeria ei juurikaan tarvitse lisäillä. Mandariinin mehusta tulee vielä lisää makeutta. Toisaalta jos käytät enemmän sokeria, saat keitettyä mandariinisiirappia, jota voi sitten myöhemmin laimentaa glögiksi. Mikäli et juo glögiä heti, jätä liemi maustumaan kattilaan.

Kaada mandariinin mehu joukkoon ja lämmitä glögi kiehuvan kuumaksi, älä kuitenkaan keitä sitä enää. Jos haluat alkoholillisen version, lorauta joukkoon hieman rommia tai mandariinilikööriä.


2 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.