Harissalohta säilötyillä sitruunoilla

lauantai 20. kesäkuuta 2015


Kun haluan valmistaa ruokaa kohtuullisen nopeasti, paistan useimmiten kalaa lautaselle. Tällä kertaa sivelin lohen pintaan harissaa, pilkoin hieman säilöttyä sitruunaa päälle ja heitin loppuvaiheessa mukaan vielä tomaatit ja parsat. Todella yksinkertaista ja helppoa valmistaa niin grillissä kuin uunissakin. Mökkiversiota voi viritellä fiinimpään ja mausteisempaan menoon Hannan sopan quinoaversiolla tai Truly Kiran erilaisella uunilohella, jota olen vienyt milloin mihinkin suuntaan.

Harissa on tulisen chilinen maustetahna, jota voi valmistaa toki itsekin, mutta tähän asti olen ostanut sen kaupasta. Jos et pidä tulisesta ruoasta, sivele harissaa vain hieman pintaan. Säilötyn sitruunan sijaan voit raastaa kalan pintaan sitruunan kuorta. Se ei aja samaa asiaa, mutta tuo ruokaan kuitenkin kaivattua raikkautta. Olen ostanut harissaa ja säilöttyä sitruunaa Punnitse & säästä -kaupasta, etnisistä putiikeista ja suurimmista kaupoista, joten niiden pitäisi olla helposti saatavilla.

Harissalohta säilötyillä sitruunoilla 2 henkilölle

400-500 g nahallista lohifileetä
1 rkl harissaa
1/4 säilöttyä sitruunaa hienonnettuna
suolaa
ripaus sokeria
***
lisukkeeksi parsaa, tomaattia ja rucolaa tai korianteria

Aseta lohifile folion päälle tai uunivuokaan. Mausta suolalla ja sokerilla ja levitä harissatahna pinnalle. Ripottele säilötyt sitruunapalat pinnalle.

Paista lohta grillissä tai uunissa 220 asteessa yhteensä noin 15-20 minuutin ajan. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta, mutta varo paistamasta lohta ylikypsäksi. Kala on parhaimmillaan, kun se punertaa hieman ja lohkeaa kauniisti.

Kun lohi on ollut grillissä tai uunissa 10 minuuttia, lisää parsat ja tomaatit päälle paahtumaan tai paista ne erikseen.

Nosta pinnalle hieman rucolaa tai korianteria ja nauti saman tien.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.