Kasvimaan anneista hurahtanut

tiistai 25. kesäkuuta 2013On se huikeaa hakea salaatit ja yrtit omalta kasvimaalta! Pieni asia varmaan monelle, mutta itse olen siitä päivittäin enemmän kuin iloinen. Ei tarvitse ostaa niitä erikseen kaupasta vaan voi hakea kasvilaatikosta tarpeen mukaan. Erityisen ilahtunut olen myös siitä, että nyt kasvimaalta voi hakea myös sipulia, avomaankurkkuja ja kesäkurpitsaa. Kasvu on ollut nopeaa ja nyt olenkin jo huolissani siitä, että osa ehtii lomareissun aikana kasvaa liian isoksi. Laatikoiden anteja popsitaankin nyt hyvällä tahdilla.

Lounaaksi tein pikaisen pastan jääkaapista löytyneestä kylmäsavulohesta ja kasvimaan anneista:
- keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä
- freesaa öljyssä sipulia, lisää sitten kylmäsavulohi
- raasta joukkoon sitruunankuorta ja purista mehu joukkoon
- kun pasta alkaa olla kypsää, laita sipulin ja lohen joukkoon vielä pari kourallista pinaatinlehtiä ja sipulinvarsia ohueksi leikattuna sekä lusikallinen kapriksia,
- kun kaadat pastavettä pois, ota mukillinen talteen, jos pastasi kaipaa kostuketta
- yhdistä pasta ja pinaatti-lohiseos ja ripottele päälle vielä silputtua ruohosipulia ja tilliä


Mies "taiteili" trukkilavoista ja laudan pätkistä uuden kompostin ja lapioi vanhan kompostin tähän. Yllätykseksemme komposti oli jo hyvällä tapaa multainen, mutta päätimme sen antaa vielä hetken aikaa tekeytyä. Koska kaalin siemeniä oli tullut laitettua liikaa kasvimaalle, harvensin ylimääräiset kompostin päälle. Yleensähän kompostissa kasvatetaan kesäkurpitsaa tai krassia, mutten hennonut heittää kukka- ja keräkaalin taimia pois. Ja vaikka ulkona on satanut taas tuon tuosta, etanat eivät ole vielä löytäneet sinne tietään. Toivotaan parasta, että syksyllä näistäkin taimista on satoa kerättäväksi.

2 kommenttia

  1. Kateeksi käy! Tänä vuonna mulla osui muutto touko-kesäkuun vaihteeseen ja kun en tiennyt onko uudessa asunnossa parveketta laitoin vain pikku keittiöpuutarhan ikkunalle.

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä, ihana saada tuoretta kasvimaalta juuri tarpeen mukaan. Ei nahistuneita lehtikasoja pussin pohjilta jääkaapista.

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.