Värikkään ruoan viikko

tiistai 18. tammikuuta 2011

Julistin viikonloppuna tästä viikosta tulevan värikkään ruoan viikon. Koska värikäs ruoka on terveellistä, yritämme välttää haaleaa, vaaleaa ja ruskeaa ruokaa tällä viikolla. Ainakin osittain. Vielä ei vain olla päästy kunnolla vauhtiin. Eilen söimme wokkia ja tänään couscoussalaattia, mutta jälkkäriksi tein pitkästä aikaa jotain ruskeaa, tätä simppeliä suklaakakkua. Tulikin tehtyä vahingossa paras versio koskaan! Vuoka oli voideltu voilla ja kookoshiutaleilla ja päälle ripottelin mantelilastuja.

Suklaakakkua ja ananasta
Mies suunnittelee tekevänsä huomenna indonesialaista kana-nuudelikeittoa, mutta loppuviikko on vielä täysin auki ja voisi syödä jotain muutakin kuin aasialaisvivahteista ruokaa. Kohti värikkäämpiä vaihtoehtoja tulisi pyrkiä, ihan piristyksen vuoksi. Väriä arkeen toisivat herne-, porkkana-, tomaatti-, punajuuri- tai bataattikeitto, kalaseljanka, bouillabaisse, täytetyt paprikat, kasvistäytteiset kevätkääryleet... onhan näitä vaihtoehtoja mietittäväksi asti. Tulevana viikonloppuna aion myös saada nautittavaksi puolukka- tai mustikka-spelttipuuroa iänikuisten smoothien sijaan. Hyviähän smoothiet ovat, mutta vaihtelu virkistää. Edelleen. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.