Mustaherukkakakku

lauantai 6. marraskuuta 2010



Marraskuun Gloriassa esiteltiin sopraano Mari Palon suosikkiruokia ja bongasin välittömästi tämän tänään testiin päässeen kakun. Sopivan makeaa ja rakenteeltaan pehmeää. Enpä muistakaan milloin olen innostunut näin paljon jonkin kakun leipomisesta ja vieläpä sen onnistumisesta! Täydellinen kakku niin syksyyn kuin kevääseen - joulupöydästä puhumattakaan!

Pohjaan tarvitaan:
 ½ pkt Domino-keksejä (175 g)
50 g sulatettua voita

Täytteeseen tulee:
1 pkt maitorahkaa (250 g)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
8 liivatelehteä
400 g mustaherukkasosetta tai 800 g pakastettuja mustaherukoita

Kiilteeseen:
1 dl mustaherukkasosetta
3 liivatelehteä

Koristeluun: jäisiä musta- ja punaherukoita tai vadelmia

1) Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan ja reunan väliin. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää voi joukkoon. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

2) Jos käytät pakastemarjoja, laita marjat, sokeria ja tilkka vettä kattilaan. Kuumenna marjoja niin, että ne sulavat. Paseeraa marjat siivilän läpi. Ota sosetta 1 dl talteen kiillettä varten.

3) Sekoita rahka ja sokerit keskenään. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4) Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa kiehuvaksi ja lisää siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Älä keitä.

5) Sekoita mustaherukkasose, liivateseos ja rahka keskenään. Nostele kerma lopuksi joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi, mielellään yön ajaksi.

6) Valmista kiille, kun kakku on hyytynyt. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sose ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos ja mustaherukkaseos ja sivele kiille kakun pinnalle. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua jäisillä marjoilla.


2 kommenttia

  1. Tämä vaikuttaa tosi samalta kuin James Martinin jälkiruokaohjelmassaan tekemä kakku, jonka ohjetta en ole onnistunut löytämään. Tosin siinä taisi olla sokerikakkupohja. Tätä pitää kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa, kakku onnistui yllättävän helposti! Muistan aikoneeni leipoa vastaavan kakun muistakin marjoista, mutta suunnittelun asteelle jäi. Vadelma-mansikka-punaherukkakakku olisi kokeilemisen arvoinen, sillä tämä makutrio toimii hillonakin loistavasti.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.