Omppu pomppu

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Onneksi tuli avattua parvekkeen ovi tänään, sillä olin tyystin unohtanut anopin tuomat omenat viime viikonlopulta. Laitoin ne sinne tilapäisesti, koska en kaappien järjestämiseltä malttanut tehdä niistä mitään tuolloin. Vaan eivätpä ne olleet menneet vielä miksikään ja tein niistä omenahilloa. Tai enemmän taisi sosetta muistuttaa loppupeleissä. En muista milloin viimeksi olen omenahilloa tehnyt ja ehdin aiemmin jo miettiä, miten hirveä urakka niiden kuorimisessa on. Vaan ei! Muistin lukeneeni vastikään Aamulehdestä ohjeen, jossa omenoita ei kuorittu lainkaan. Mies porasi siemenkodat pois ja minä lohkoin ne kattilaan kuorineen päivineen. Sekaan hillosokeria, kanelitankoja ja kokonaisia tähtianiksia. Kun omenat olivat hautuneet, soseutin ne sauvasekoittimella. Helppoa kuin mikä ja hillosta tuli erittäin hyvää! Käytin tätä ohjetta ohjenuorana.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.