Raflassa - Public House Huurre Kalevassa

sunnuntai 4. kesäkuuta 2017Kun Kalevan Huurre avattiin parisen vuotta sitten, painuimme sinne heti burgereiden kimppuun. Ravintolalle oli selvästi tilausta, sillä Kalevassa ei tuolloin juuri ollut kovin mainittavaa ruokatarjontaa. Ja vaikka itsekin asumme aivan eri suunnalla, olemme käyneet siellä yleensä kesäisin siirtolapuutarhalta käsin. Aika harvakseltaan siis, joten oli melkoisen mukavaa päästä sinne Tampere Food Clubin bloggaajien kanssa maistelemaan paikallisia oluita ja uuden ruokalistan antia.

On ollut aikoja, jolloin minäkin olen olutta juonut enemmän, mutta alkuperällä ei ole juuri tuolloin ollut merkitystä. Kunhan se on ollut märkää ja kylmää. Olen vaihtanut sutjakasti itseni oluesta viinilasin ääreen, mutta mies kyllä kiitettävästi tuo tänäkin päivänä kaikki uudet oluet maisteltavakseni. Kaikkien lasillisten perusteella minusta on kuoriutunut saisonin juoja. Kaleva Brewingilla ei ole saisoneita valikoimassaan, mutta muita maittavia oluita tietenkin.


Kaleva Brewing on Juha Kanniston, Juha Sorsan ja Mika Koron yhteinen hanke. Juha veti meille panimokierroksen esitellen oluen valmistuksen maltaiden rouhimisesta mäskäykseen, jolloin maltaista saadaan irtoamaan sokerit ja mäski siivilöidään sen jälkeen ja pumpataan tankkeihin käymään 15- 22 asteeseen. Olutta kypsennetään sen jälkeen vielä pienemmässä lämpötilassa ennen kuin sitä päästään pullottamaan. Ellen väärin muista, Juha kertoi oluen valmistamiseen kuluvan noin kuukauden päivät.

Ja näitä Kaleva Brewingin tuotteita pääsee tietysti maistelemaan Huurteen puolella. Kolmen kipaleen maistiaissetti kustantaa 10 euroa. Särvintä kaipaaville siihen suositellaan slider-lautanen yhteishintaan 29 euroa.Huurteen keittiöpäällikkö Jussi Saarinen oli suunnitellut meille hyvän kattauksen listalta. Saimme nauttia viiden normaalia pienemmän annoksen kokonaisuuden. Ilta käynnistettiin perunaisella lätyllä, jonka sisällä oli jokirapusmetanaa. Mausteeksi vielä pikkelöityä sipulia, ruohosipuliöljyä ja balsamiviinietikkaa. Nam! Mä rakastan, kun suomalaisista pubeista saa hyvää ruokaa. Jos et ole vielä pubiin astunut lounaalle tai illalliselle, suosittelen lämpimästi Huurretta.


Ribsit eivät välttämättä ole kaikkien herkkua, mutta minä tietysti rakastan niitä. Olenhan saanut kulinaarisen herätyksen ribseihin raveissa 1980-luvulla, jolloin ne maustettiin grillimausteella. Nämä finger ribsit ovat kaukana niistä ja niin taivaallisen hyviä! Barbequekastiketta ja chiliä, tarvitseeko sanoa muuta? Liha on niin kypsää, että melkein putoaa ottaessa sitä käteen.


Bataattiranskalaiset löytyvät jo aika monesta kuppilasta, mutta täytyy kyllä todeta näiden onnistuneen eilen upeasti. Rapeita ja pehmeitä samaan aikaan. Juuri niin kuin pitääkin.


Saimme maistiaisen myös caesarsalaatista jättirapuvartaalla. Rapujen tilalle voi halutessaan vaihtaa pekonin, mutta rapu on kyllä minun mielestä parempi. Klassikko vertaansa vailla.


Lopuksi vielä illan makupala - reuben bread! Huurteen omalla barbequekastikkeella siveltyä, revittyä lihaa, coleslawta, marinoitua punasipulia ja soosit päälle. Lista-annokseen kuuluu myös ranskalaiset tai salaatti mukaan.

Ilta oli melkoista herkuttelua annos toisensa perään. Yhtään huonoa annosta en maistanut. Tämä kertoo varmasti keittiön kokkailujen olevan erittäin tasalaatuisia. Se jos mikä on parasta. Ja pakko kyllä myöntää, että yhtään ei tullut hampurilaista ikävä, vaikka listalta ne löytyvätkin. Itse asiassa saatan jo olla sitä mieltä, että nämä maistetut annokset pesevät hampurilaiset mennen tullen. Puoliso on taatusti eri mieltä ja arvatenkin suuntaamme Huurteeseen alta aika yksikön hampurilaiselle.


Kiitos Public House Huurre & Kaleva Brewing ihanasta illasta herkkujenne parissa!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.