Perunatortilla

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017



Alkukesän parhaat annit löytyvät torilta ja sieltä ensimmäisenä ostoslistalle pääsevät uudet perunat. Ensimmäiset satsit syön keitettynä voin ja sillin kera, mutta seuraavat kattilalliset paisuvat suuriksi, sillä haluan perunoita jäävän yli. Seuraavana päivänä valmistan tähdeperunoista salaattia tai tortillaa, joka on suuri himoni. Omasta mielestäni tortilla on yksi parhaista ruoista upottaa oikeastaan mitä tahansa kasvistähteitä ja raastaa juuston jämät joukkoon. Tällä kertaa menin helpoimman kautta ja paistoin kypsät perunat ainoastaan munien kanssa piri piri -kanan kylkeen lisukkeeksi. Tortilla sopii salaatin kera erittäin hyvin myös lounaaksi. 

Tortilla    (paistinpannullinen riittää 2:lle lounaaksi tai 4:lle lisukkeeksi)

1 sipuli ohueksi leikattuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5-10 kypsää perunaa
(paprikaa suikaloituna)
suolaa, mustapippuria
4 kananmunaa
(muskottipähkinää raastettuna)

Kuumenna paistinpannulla öljyä ja kuullota sipulit. (Älä paista niitä kuitenkaan ruskeiksi niin kuin minä jättäessäni pannun ilman valvontaa.) Lisää perunat ja mausta ne hyvin. Tortillan voi tehdä myös raaoista perunoista, mutta silloin tulee varautua pidempään kypsymisaikaan. Kaadoin pannulle lisäksi paprikan jämät. Lisäsin myös muskottipähkinää mausteeksi, mutta se ei todellakaan ole välttämätöntä. 

Vatkaa munat sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos peruna-sipuliseoksen päälle ja anna sen hyytyä. Kun munaseos on hyytynyt, käännä tortilla lautaselle ja valuta takaisin pannulle. Anna myös toisen puolen saada hieman väriä. 

Nauti tortilla heti lämpimänä tai kylmänä tapaspöydän valikoimassa. 




Kokeile myös korealainen katkarapu-pannukakku ja japanilainen okonomiyaki.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.