Tsukune-broileripyörykät

torstai 16. maaliskuuta 2017Aasialainen ruoka on houkutellut viime aikoina normaalia enemmän. Luulen sen johtuvan siitä, että monissa ruoissa yhdistyy ihanasti makeus, tulisuus, raikkaus ja happamuus. Lisäksi monen aasialaisen ruoan saa tehtyä tähteistä ja vieläpä varsin nopeasti. Tällä kertaa tähteitä ei ollut tarjolla, mutta maanantain kunniaksi teki mieli broileria. Ihme juttu, aina viikonlopun jälkeen! Ja mielessä siinsi jo teriyakikastike. Muistelin Mikko Takalan tehneen sellaisia ja otin käsiini Street food -kirjan.  Löysin kyllä yhden ohjeen, mutta se ei ollut se, mikä kummitteli mielessä. Kyseessä olivat nämä Option pyörykät, joihin olin Anna palaa Anna -blogissakin törmännyt.

Valmistin broileripyörykät orjallisesti reseptin mukaan, mutta loppupeleissä niissä ei ollut tarpeeksi makua. Näin ollen suosittelen lisäämään taikinaan ripauksen jos toisenkin suolaa. Taikina oli vähän turhan löysää, joten heitin sekaan myös korppujauhoja, sillä maissitärkkelystä ei tähän hätään kaapista löytynyt. Tsukune-pyörykät ovat varsin lempeitä ja sopivat erittäin hyvin myös lasten suuhun ilman kastiketta. Ensi kerralla heitän taikinaan reilusti kevätsipulia, inkivääriä ja suolaa, jotta maku osuu paremmin omaan makuun. Maanantain annoksemme pelastimme nauttimalla pyörykät pikkelöidyn inkiväärin kanssa, mikä antoi ruoalle mukavan piristyksen.


Tsukune-broileripyörykät 4 henkilölle
resepti napattu Kauppalehti Optiosta

400 g broilerin jauhelihaa
2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
2-4 cm:n pätkä inkivääriä raastettuna
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
1 tl seesamiöljyä taikinaan + paistamiseen
1 kananmuna
1 rkl maissitärkkelystä
(0,5-1 tl suolaa)

Kastike:
3 rkl miriniä
3 rkl soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Tarjoiluun: seesaminsiemeniä, kevätsipulia, riisiä ja pikkelöityä inkivääriä.

Sekoita kastikeainekset kulhossa.

Yhdistä pyöryköiden ainekset kulhossa sekaisin ja muotoile niistä golfpallon kokoisia pullia. Paista pyörykät kypsiksi reilussa öljyssä.

Kaada kastike joukkoon ja paista kunnes kastike on imeytynyt tasaisesti pyöryköihin.

* * *

Testaa myös kanavartaat japanilaisittain, joiden ohje on myös Mikko Takalan käsialaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.