Täyteläinen suklaakakku

maanantai 19. joulukuuta 2016



Tämä ranskalainen suklaakakku oli viikonlopun juhlien jälkiruoka. Mielettömän helppotekoinen ja ennen kaikkea riittoisa suurellekin porukalle. Yksi pala täyteläistä kakkua riittää suklaanrakastajallekin ja herkku säilyy useamman päivän hyvänä jääkaapissa. Reseptissä kakkua tarjoiltiin vaniljakastikkeen kanssa, mutta itse pidän kakusta myös happaman creme fraichen tai paksun jogurtin kera. Yhtä lailla se maistuu huoneen lämpöisenä kuin jääkaappikylmänäkin.

Tärkeintä kakun leipomisessa on valita kunnon suklaata, vaalea maitosuklaa ei tässä kakussa toimi lainkaan. Valitse siis tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 70-80 %. Tähän kakkuun upotin pari levyä 70 %:sta ja saman määrän 80 %:sta.

Herkullisia hetkiä!


Täyteläinen suklaakakku
resepti kirjasta Tarte tatin - suuri ranskalainen keittokirja

120 g voita + vuoan voiteluun
2 dl ruokosokeria
400 g suklaata (70 % kaakaota)
1 1/4 dl kermaa
5 kananmunaa
2 rkl (gluteenittomia) vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Täytä iso uunivuoka 2/3 vedellä ja laita uuniin. Vuoan tulee olla niin iso, että valitsemasi kakkuvuoka mahtuu siihen. Voitele seuraavaksi 1-1,2 litran vetoinen kakkuvuoka.

Mittaa kattilaan voi, sokeri, suklaa ja kerma. Anna seoksen sulaa tasaiseksi seokseksi. Älä kuitenkaan kiehauta. Nosta seos sivuun.

Vatkaa kananmunat kulhossa vaaleaksi vaahdoksi ja lisää jauhot hiljalleen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada haalea suklaaseos munavaahdon sekaan ohuena nauhana edelleen vatkaten. Kaada taikina vuokaan ja nosta se vesihauteeseen. Kypsennä kakku 1,5 tuntia ja tarkista kypsyys puutikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja kumoa se tarjoilulautaselle. Paketoi kakku folioon ja anna jäähtyä. Tarjoa suklaakakku jäähtyneenä tai seuraavana päivänä vaniljakastikkeen kera.

* * *

Testaa myös suklaakakku ilman suklaata!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.