Punakaalisalaatti

maanantai 7. marraskuuta 2016





Syksyn päättyessä ja ensimmäisten lumihiutaleiden leijuessa taivaalla alkaa meidän keittiössä tuoksua jouluiset ruoat. Tänäkin syksynä glögiä on juotu useampi pullo. Joulutortut on paistettu ja maistettu. Erilaisia suolaisia jouluruokiakin on niin paljon, etten halua jättää kaikkea vasta joulunpyhinä syötäviksi. Yhtä lailla en myöskään halua syödä samoja ruokia koko joulun ajan. Siksi olinkin iloinen, kun söimme viikonloppuna lihan lisukkeeksi punakaalisalaattia. Mitään jouluisia mausteita salaattiin ei ole laitettu, mutta siitä huolimatta ajatukset hiipivät jouluun. Haudutettu punakaali on tuttu maku joulupöydässä jo vuosien takaa, mutta nyt näen edessäni granaattiomenan siemenillä, pähkinöillä ja juustolla pimpattua punakaalisalaattia kalkkunan tai kinkun kanssa. Ihan vielä ei kuitenkaan olla joulukuussa, joten asteen verran kevyemmin maustein kohti joulua. Mutta mikä jottei, salaattia voisi maustaa myös kanelilla, neilikalla ja kuminalla.

Punakaalisalaatti

150 g punakaalia raastettuna
1 omena (kuorittuna ja) kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
2-3 rkl rusinoita 
1-2 rkl kapriksia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
  • tuoretta persiljaa hienonnettuna
Liota rusinoita 10 minuuttia kuumassa vedessä. 
Sekoita kaali, omenat, punasipuli ja rusinat keskenään kulhossa. 
Mittaa öljy, punaviinietikka, suola ja mustapippuri pieneen purkkiin ja ravistele hyvin. Kaada kaaliseoksen joukkoon ja anna salaatin maustua vähintään 10 minuuttia. 
Sekoita lopuksi vielä persiljaa mukaan ja tarjoile esimerkiksi paistetun karitsankyljyksen tai riistapaistin kanssa. Punakaalisalaatti sopii hyvin myös tortillojen tai vietnamilaisten kääryleiden täytteeksi. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.