Mausteinen porkkanasalaatti
4 keskikokoista kuorittua porkkanaa ohuiksi kolikoiksi leikattuina
pieni kukkakaali hienonnettuna
2 dl hienonnettua lehtikaalia
0,5 dl hienonnettua korianteria
0,5 dl pikkelöityjä sipuleita
(0,5 dl rusinoita)
Sekoita kaikki ainekset kulhossa kastikkeen kanssa ja tarkista, tarvitseeko salaattiin lisätä suolaa.
Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Kastike
2 rkl tuoretta sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
Pikkelöidyt sipulit
2 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
4 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 punasipuli ohuelti suikaloituna
Kiehauta liemen ainekset, anna jäähtyä hetki ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.