Grillattu raparperi ja kerma-rahkavaahto

sunnuntai 17. toukokuuta 2015




Jopas siitä on aikaa, kun olen viimeksi valmistanut jotain makeaa. Tai kun jotain on syntynyt, mitään ei ole blogiin asti päätynyt. Korjausliike tulee tässä ja uskaltaisin väittää, että tällä jälkiruoalla pärjätään niin kauan kuin pihalta löytyy raparperia. Niin minä kuin mieheni olemme aiemminkin grillanneet raparperia, mutta tällä kertaa valmistin niitä hieman eri tapaan Chef Santerin reseptillä. Näiden raparperin taika löytyy sokeriliemessä säilömisestä yön ajan, älä siis missaa sitä kohtaa. Kerta kaikkisen valloittava herkku!

Grillatut raparperit kermaisella vaahdolla

1 osa (lasillinen) sokeria
3 osaa  (lasillinen) vettä
1 tähtianis
1 vaniljatanko halkaistuna
*
raparperia
*
lisäksi koristeluun keksejä murennettuna, mintun lehtiä ja ripaus kanelia tai kaakaota

Kiehauta liemi ja lisää raparperit joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua yön yli. Raparperit säilyvät puhtaassa astiassa jääkaapissa useita viikkoja valmiina grillattavaksi.

Valuta raparpereista neste pois ja grillaa kuumassa grillissä kauniin ruskeiksi. Tarjoile kerma-rahkavaahdon tai jäätelön kera.

Kerma-rahkavaahto

2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa (tai makeampaa kaipaavalle tuorejuustoa tai sulatettua valkosuklaata maun mukaan)
sokeria
vaniljatangon siemeniä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon. Pidän itse hieman happamammasta mausta, joten käytin maitorahkaa. Chef Santeri oli sekoittanut kermavaahdon joukkoon sulatettua valkosuklaata, joten suklaan ystävien kannattaa kokeilla sellaista versiota.

2 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.