Intialainen peruna-pinaattipata

keskiviikko 7. tammikuuta 2015




Kokkasin loppuvuodesta aika monta loistavaa kasvisruokaa, joista nostan ensimmäiseksi esiin tämän intialaisen peruna-pinaattipadan. Suurena perunafanina söin tätä ruokaa kerralla ainakin kahden ihmisen edestä. Ja maistui ne tähteet vielä seuraanakin päivänä lounaaksi. Reseptin poimin Jamie Oliverin kirjasta Jamie - kätevä kokki.

Vaikka teen monia ruokia ilman reseptejä, suosittelen kaikkia välillä lukemaan keittokirjoja ja ruokalehtiä ja kokkaamaan reseptien mukaan. Näin arkikin helpottuu, kun on etukäteen katsonut ruokia, mitä haluaisi syödä ja sitten vain ostaa kerralla parin päivän ainekset. Itse ainakin säästän näin aikaa ja rahaa. Jonkun korvaan tämä kaikki saaattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta kaupassa käydessä todellisuus on toisenlainen ja kuulen monen pähkäilevän päivittäin, mitä illalliseksi syötäisiin.

Ruokia suunnittelemalla onnistun myös omissa toiveissani, sillä haluan syödä vähintään kerran viikossa uutta ruokaa. Toisinaan päivät  täyttyvät perinteisistä klassikoista, mutta toisinaan pelkästään ruokakulttuurin vaihtaminen tuo lautaselle päivittäin uusia makuja. Suunnitelmallisuus on avainsana kaikille, joiden arki vyöryy vauhdilla eteenpäin eikä ruoanlaittoon ole liiaksi aikaa.

Intialainen peruna-pinaattipata 4 henkilölle

1 sipuli hienonnettuna
2 kypsää tomaattia kuutioituna
puolikas nippu korianteria hienonnettuna
2 rkl curry-tahnaa
öljyä
1 kg perunoita kuorittuna ja paloiteltuna
suolaa, mustapippuria
1-2 pss pakastepinaattia tai 300 g tuoretta pinaattia (voi korvata lehtikaalilla)
*
4 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tuore punainen chili
2 tl kuminansiemeniä
*
maustamatonta jogurttia tarjoiluun

Tee tehosekoittimessa sipulista, tomaateista, korianterista ja currysta tahna. Paista tahnaa sen jälkeen öljyssä paistinpannulla. (Voit jättää tämän vaiheen myös väliin ja yhdistää hienonnetut sipulit, tomaatit, korianterin ja currytahnan pannulla.)

Lisää perunat pannulle ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada sitten vettä sen verran, että perunat peittyvät osittain. Kuumenna seos kiehuvaksi, nosta kansi päälle ja anna ruoan porista 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat  melkein kypsiä. Nosta kansi syrjään, lisää pinaatit ja anna kastikkeen kiehua kasaan.

Valmista perunoiden kypsyessä mausteöljy. Nosta valkosipulit, chilit ja kuminansiemenet kattilaan ja kaada loraus öljyä päälle. Ruskista ainekset kullanruskeiksi, mutta varo polttamasta valkosipuleita liian tummiksi. Nosta kattila syrjään.

Tarjoile perunapata mausteöljyn ja jogurtin kanssa lautaselta tai salaatinlehteen käärittynä.

2 kommenttia

  1. Kokeilin tätä tänään lehtikaaliversiona. Tulipa maukasta ja aidon intialaisen makuista, kiitos oikean currykastikkeen. Ainoa virhe minulle tuli perunan valinnassa, kiinteä kumiperuna ei tähän sovi mielestäni. Seuraavalla kerralla teen jauhoisista perunoista. Kiitos ohjeesta :).

    VastaaPoista
  2. Oi, kiva kuulla reseptin innostaneen kokkailuun. Perunoiden kanssa voi välillä olla tosiaan hankalaa, itse nappaan yleensä sitä, mitä kaapista löytyy ja toivon parasta. Ja seison lieden vieressä tarkkailemassa. 😊

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.