Raakalaispallerot

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012




Mies törmäsi kirjakaupassa raw food-kirjaan, joka ei ollut hinnalla pilattu. Tietämättäni hän myös osti opuksen kaupasta ja kotiin tultuamme hämmästelin ostosta. Ja kohta jo ihailin. Selailin kirjan alusta loppuun ja kiinnostuin heti! Olen tehnyt raw foodia pari kertaa ja makeaan omena-pähkinätorttuun olen melkeinpä hullaantunut. Näin ollen tiesin, mitä odottaa, kun pyöräytin nämä makeat pallot jälkiruoaksi.

Raw foodin eli raakaravinnon periaatteiden mukaisesti valmistettujen herkkujen ja jälkiruokien raaka-aineita ovat hedelmät, marjat, pähkinät, siemenet, kuivatut hedelmät, hunaja ja kasvisöljyt. Missään ohjeissa ei käytetä valkoista sokeria ja kananmunaa eikä ruoat sisällä laktoosia tai gluteenia. 

Kanelipallot

1 dl manteleita
1 tl kanelia
0,5 dl rusinoita
0,5 rkl rapsi- tai rypsiöljyä
1,5 rkl hunajaa
ripaus suolaa

  • jauha mantelit tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi
  • kaada mantelit kulhoon ja lisää loput aineet joukkoon
  • sekoita ainekset ja pyörittele taikinasta pieniä palloja
  • jos haluat palleroihin vaihtelua, pyörittele osa palloista vielä lopuksi kaakaojauheessa ja tarjoile heti
Vinkki! Manteleiden sijaan voi käyttää pähkinöitä, kanelin sijaan kardemummaa tai kaakaota ja rusinoiden sijaan kuivattuja taateleita tai aprikooseja. 
Jos raw food on sinulle uutta, kannattaa kokeilla ensin makeita herkkuja. Sopii mulle! Ja nämä kanelipallot ovat niin hyviä, ettei arvaisi niiden olevan terveellisiäkin. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.