Lokakuun suosikit

tiistai 13. lokakuuta 2015
Viikot seuraavat toistaan sellaisella vauhdilla, että lienee jo aika antaa joulun tulla. Juurihan tässä saatiin mökki talviteloille ja sato korjattua, niin nyt odotellaan jo lumen tuloa. Pian kiitos! Tai ainakin heti siinä vaiheessa, kun pimeys putoaa päälle eikä aurinkoa näy mailla eikä halmeilla. Ajatukset pyörivät maan ja taivaan välillä - gradun kirjoittamisesta kodin sisustamiseen. Kaikki kiinnostaa liikaa ja vuorokauden tunnit eivät kerta kaikkiaan riitä.

Kielen ja mielen päällä on viime viikkoina ollut:

- Värikäs syksy ja viilenevä sää ja sopiva hetki nauttia lasillinen glögiä aina silloin tällöin. Blossan glögille omaleimaisen maun antaa tänä vuonna Earl grey -tee ja onnistuu siinä mielestäni kohtuullisen hyvin. Glögi ei ole liian makeaa, joten sitä tulee ostettua kotiin uudestaankin. Siinä missä tietysti muutkin glögiuutuudet.

- Tampereen uusimpia ravintoloita edustaa ravitsemisliike Aisti ja olen käynyt siellä nyt syömässä kaksi kertaa. Viimeisin kerta oli yksinkertaisuudessaan käsittämättömän linjakas läpi menun enkä muista milloin olisin viimeksi syönyt niin tasalaatuista ruokaa! Maalaishenkinen teatteriravintola sijaitsee Tampereen työväen teatterin kulmalla eikä koreile sisustuksella, mutta on ehdottomasti käymisen arvoinen. Simppeliä ruokaa kauden tuotteilla, ei mitään piiperryksiä vaan rehtiä suomalais-ranskalaista ruokaa. Nam. Näin Sivumaku kirjoittaa ravitsemisliike Aistista.

Jokihaka kokkaa -blogi, josta olen löytänyt monta mukavaa arkiruokaa. Viimeisimpänä valmistin näitä paahdettuja etikkaperunoita itse tehtyjen kalapuikkojen kylkeen. I-H-A-N-A-A! Herkullisen oloinen makrillipasta on edelleen kokkaamatta, vaikka se sai veden kielelle jo elokuussa.

- Kanelia ja kardemummaa -blogissa pyöritään puolestaan puutarhassa ja voin vain ihastella, kuinka upean näköisenä Maria jaksaa pitää keittiöpuutarhansa. Moiseen siisteyteen ja säntillisyyten en pysty, vaikka olenkin järjestyksen perään. Toki blogissa käsitellään muitakin aiheita kuin puutarhaa, mutta kukkaloistot ilahduttavat itseäni eniten. Ja mikä parasta - Maria kirjoittaa myös jouluaiheista blogia! Kaikki jouluhullut, sinne vaan,  Joulupiparkakkuun. DIY-vinkkejä, ideoita sisustamiseen, lahjoihin, paketointiin, käsitöihin jne. Sivulta löytyy linkkejä myös muihin jouluisiin blogeihin.

- Uusin blogilöytöni taitaa olla Nevaeh, jossa viehättää yhtä lailla bloggajan nuoruus kuin pukeutumistyylikin. 21-vuotias Marianne paljastaa tyylinsä salat ja kokoaa toinen toistaan upeampia lookeja, joista voi ammentaa ideoita omaankin pukeutumiseen. Huomaan itse kalkkeutuneeni enkä enää kiinnitä pukeutumiseen niin paljon huomiota kuin ennen. Hohhoijaa tätä ikääntymistä.

- Jos nuorten naisten tyyli ilahduttaa, niin ei sovi myöskään unohtaa vanhempaa sukupolvea. Katsoin vähän aikaa sitten Netflixistä dokumenttielokuva Iriksen, joka kertoo nyt jo 94-vuotiaasta muotilegendasta, Iris Apfelista. Huikea nainen!


Vaikutteet ovat aina tervetulleita, joten vinkkaa omat suosikkisi tai blogisi luettavakseni. Inspiroivaa syksyn jatkoa!

1 kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.