Espanjalainen tortilla

sunnuntai 10. helmikuuta 2013



Tähteiden käyttäminen on toisinaan tuskallisen vaikeaa. Jos syöt keitettyjä perunoita usein, kokeile paistettujen perunoiden sijaan tätä tortillaa.  Alla oleva ohje on mitoitettu uunipellille, mutta pienemmän tortillan voit tehdä paistinpannulla, kuten kuvassa. Paista tortillaa tällöin aluksi liedellä ja nosta tortilla kypsymään uuniin, jos paistinpannun voi laittaa uuniin. Tarjoile tortilla sellaisenaan, paprikakastikkeen tai muiden tapasten kanssa. Lisää tapasohjeita löydät täältä.

Tortilla

oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
4 sipuli pieniksi paloiksi leikattuina
keitettyjä perunoita uunipellillisen pohjan verran
5 isoa kananmunaa
1 dl smetanaa
175 g raastettua cheddar- tai parmesanjuustoa
3 rkl tuoretta ruohosipulia leikattuna
suolaa, pippuria
  • kuori ja paloittele perunat uunipellille leivinpaperin päälle 
  • kuullota sipulit öljyssä pannulla, mutta älä anna niiden ruskistua
  • kaada sipulit perunoiden päälle
  • vatkaa munat, smetana, juusto ja ruohosipuli sekaisin ja mausta ne suolalla ja pippurilla
  • kaada seos perunoiden päälle ja levitä tasaiseksi
  • paista 190 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes tortilla on kauniin ruskea ja keskeltä hyytynyt
  • anna tortillan jäähtyä täysin ja leikkaa se pieniksi neliöiksi

1 kommentti

  1. Aika vähän tulee perunaa syötyä, mutta nyt alkoi vähän mieli keittää perunoita vain tätä varten :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.