Katkarapu- ja kananuudelit kahdelle
100 g muna- tai vehnänuudeleita
1 rkl kasvisöljyä
1 rkl salottisipulia puolikuiksi leikattuna
3 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g kanaa suikaleina tai jauhelihana
100 g katkarapuja
100 g kiinankaalia hienoksi suikaloituna
100 g vesikastanjoita pilkottuna
1 kananmuna kevyesti vatkattuna ja suolalla maustettuna
1 rkl curryjauhetta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
1 rkl sokeria
kourallinen pavunituja
2 rkl osterikastiketta
2 tl seesamiöljyä
2 kevätsipulia ohuina suikaleina
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kuumenna öljy kuumassa wokissa ja pikapaista salottisipulia, inkivääriä ja valkosipulia minuutin ajan. Lisää kana, katkaravut, kiinankaali ja vesikastanjat ja paista pari minuuttia. Lisää kananmuna ja sekoittele sitä muiden ainesten joukkoon puolisen minuuttia.
Vinkki! Jos et löydä mirinkastiketta kaupasta, voit käyttää tilalla sherryä tai sakea, johon on lisätty sokeria.
Vesikastanjoiden tilalle kannattaa laittaa jotain rapeaa, kuten retikkaa tai pähkinöitä, jotta ruoassa on jonkinlaista purutuntumaa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.