Siirtolapuutarhalla elokuussa

maanantai 8. elokuuta 2016

Tämä kesä siirtolapuutarhalla ei ole ollut yhtään sellainen kuin keväällä mielessäni kuvittelin ja suunnittelin. Ensin aurinko paistoi liikaa ja kasvu oli liian nopeaa, sitten kärsittiin jälleen kylmyydestä ja kasvu tuntui tyrehtyvän alkuunsa. Yhtäkkiä piha oli kuin viidakko eikä mitään ylläpitoa suurempaa ole ehtinyt tekemään. Perhosia ei näkynyt missään, mutta voi veljet, että niitä riittää näin loppukesästä! 

Kesän hektisyys ei ole auttanut siihen, että puutarhahommat ovat jääneet minimiin. Takki on täysin tyhjä, mutta päässä surisee miljoona asiaa. Uusille ideoille olen antanut muutaman hetken ja piirtänyt uuden kasvimaan pohjan paperille. Mikäli nämä toiveet toteutuvat, ensi keväänä pihalta ei löydy ainuttakaan vanhaa kasvilaatikkoa. Fiksua olisi vääntää vanhat pois alta vielä syksyn aikana, mutta näinköhän päivissä riittää tunteja enemmän parin kuukauden kuluttua. 

Kateellisena olen katsellut puutarhablogien uurastuksia ja muutoksia, mutta onneksi omalta pihalta riittää ihasteltavaa, vaikka kokonaisuus hieman ontuukin. Kyllä se on niin, että sadonkorjuuta lukuunottamatta minun puutarhakesäni alkaa taittua ehtoopuolelle. Lue myös:
- siirtolapuutarhalla kesäkuussa
- siirtolapuutarhalla toukokuussa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.