Siikaa ja tomaattia

maanantai 31. elokuuta 2015


Viime perjantain simppeli kalaruoka on nyt tässä. Paistettua kalaa, tomaattia ja sipulia. Kuulostaa jotenkin niin ei miltään, mutta makupaletti on täydellinen. Ruoan valmistaminen ei vie kauan ja lopputulos on maukas. Resepti on otettu Pekka Terävän ja Teemun Auran kirjasta Puhtaiden makujen keittiö. Yksi parhaista keittokirjoista, mitä keittiöstämme löytyy ja reseptit soveltuvat hyvin niin arkeen kuin juhlaan.

Siikaa ja tomaattia 4 henkilölle

4 siikafilettä
2 tomaattia
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 salottisipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
suolaa, mustapippuria
öljyä
50-100 g siianmätiä
1 sitruunan mehu

Lisukkeeksi paistettua musta- tai lehtikaalia.

Kalttaa tomaatit kastamalla ne nopeasti kiehuvaan veteen ja sen jälkeen kylmään veteen kypsymisen estämiseksi. Kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatin liha ja mausta se suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla.

Mausta sipulirenkaat suolalla, pippurilla ja öljyllä. Paista mustakaali öljyssä paistinpannulla ja mausta sekin suolalla ja pippurilla.

Tarkista fileet ruotojen varalta ennen kuin maustat ne suolalla ja pippurilla. Paista ne sen jälkeen kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Nosta lautasille.

Lusikoi siikafileiden päälle tomaattia ja sipulia ja viimeistele annokset siianmädillä ja sitruunanmehulla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.