Persimonia salaatissa

torstai 4. joulukuuta 2014
Kun inspiraatio ja ruoan ideointi on kateissa, on viisainta palata yksinkertaisten asioiden pariin. Jouduin tämän jälleen toteamaan miettiessäni, mitä söisin lounaaksi. Katsoin jääkaappiin ja tajusin kaipaavani jotain vihreää ja rouskuvaa. Salaatin jämät ja rucolat lautaselle, mukaan ulkomaista sesonkituotetta persimonia ja muutamat pähkinät. Päälle loraus oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Simppeli talvisalaatti syntyi sukkelaan!


Ajatus salaatista jäi kytemään ja lounassalaattia rouskutellessani mietin, kuinka tätä voisi kehittää toisenlaiseksi ja vieläpä paremmaksi. Homejuusto sopisi mukaan tietysti, mutta silloin siitä tulisi asteen verran tunkkainen. Kun jatkoin miettimistäni ja pohdin, mikä sopisi homejuuston kylkeen, muistin omenan. Jääkaapissa oli myös homejuustoa, joten valmistin tiistai-illan iloksi meille alkuruoan. Yllä olevassa kuvassa homejuustoa ei näy, sillä unohdin sen tyystin. Kun olimme nostaneet ensimmäisen haarukallisen suuhun, muistin mikä uupui. Vaatimattoman oloinen salaatti hurmaa yksinkertaisuudellaan niin alkuruokana kuin lounaanakin.

Omena-persimonisalaatti

salaatinlehtiä
persimonia ohuina siivuina
omenaa ohuina siivuina
granaattiomenan siemeniä
sinihomejuustoa siivuina tai murusteltuna
suolaa, mustapippuria
(salaatinkastike oliiviöjystä, valkoviinietikasta ja suolasta)

2 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla persimonia salaattiin, kun sitä nyt näyttää olevan joka torilla tarjolla. Olisiko sulla muita vinkkejä ko hedelmän suhteen, itse olen ollut vähän huono niitä ostamaan, vaikka maistuvat kyllä ihan sellaisenaankin.

    VastaaPoista
  2. Olen syönyt persimonia vain sellaisenaan, salaateissa ja smootheissa, joten toistaiseksi ideat on vähissä. Pari hyvännäköistä piirakkaohjetta olen nähnyt, mutten ole ehtinyt vielä kokeilemaan. Varmaan clafoutis onnistuisi hyvin persimoneistakin.

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.