Grillissä tofua ja kikherneitä

sunnuntai 25. toukokuuta 2014



Viimeiset päivät ovat taas hellineet ja grilli on käynyt kuumana. Parasta ja yksinkertaisinta makua saa mielestäni kypsentämällä grillissä kasviksia, jotka ovat saaneet pintaansa lorauksen öljyä, suolaa ja mustapippuria. Toisinaan haluan kokeilla jotain uutta ja siihen tuli näppärä mahdollisuus, kun sain Chef Santerin uusimman keittokirjan Gastrolaivan visiitillä. Näin ollen testasin viime viikolla paria reseptiä kirjasta Chef Santeri & pallogrillauksen lyhyt oppimäärä.  Kirjassa on tarjolla niin liha- kuin kalaohjeita, mutta halusin tehdä tällä kertaa kasvisruokaa. Yhdistin samaan ruokailuun tofua, kikherneitä ja appelsiinia ja lopputulos oli maittavaa! Uskoisin, että kikhernenyytit löytävät paikan pöydästä useammankin kerran tänä kesänä.

Jos kaipaat vinkkejä kesägrilliin, suosittelen hankkimaan tämän kirjan. Ville Pirisen sarjakuvapiirrokset, Anna-Liisa Nikuksen kuvat ja Chef Santerin reseptit ovat myös loistava mökkituliainen, olipa käytössä sitten pallogrilli tai ei. Reseptit vaativat pieniä tekoja, mutta lopputulokseksi saa suuria makuja.

Lime-chilimarinoitu tofu

2 pkt tai 500 g tofua
***
2 limen kuori raastettuna ja mehu
2 dl seesamiöljyä
1-2 punaista chiliä hienonnettuna
suolaa, sokeria
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

  • sekoita marinadin ainekset kulhossa ja tarkista maku. Jos kaipaat lisää makua, lisää haluamaasi makua
  • viipaloi tofu ja nostele palat marinadiin
  • anna tofun marinoitua useita tunteja ja mielellään yön yli
  • valuta tofusta ylimääräinen öljy pois ja grillaa molemmin puolin kauniin väriseksi


Savupaprika-kikhernenyytit

2 prk kikherneitä huuhdeltuina ja valutettuna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 rkl savustettua paprikajauhetta
suolaa, sokeria
kasviöljyä

  • sekoita ainekset kulhossa ja tarkista maku
  • revi foliosta pala tai kaksi ja lusikoi seosta päälle, purista foliosta nyytti niin, ettei öljy valu ulos
  • paista nyyttejä grillissä 10-15 minuuttia



Appelsiiini-punasipulisalsa

4 appelsiinia
1 sitruuna
2 punasipulia hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
oliiviöljyä
valko- tai omenaviinietikkaa
suolaa, sokeria

  • leikkaa appelsiinien molemmat päät pois ja leikkaa kuori niin, ettei lihaan jää yhtään valkeaa
  • fileoi appelsiinit ja kuutioi kulhoon
  • raasta sitruunankuorta appelsiinin joukkoon ja kuori ja fileoi sen jälkeen sitruuna joukkoon
  • sekoita sipulit mukaan ja mausta suolalla, sokerilla ja etikalla
  • lisää persilja ja anna salsan vetäytyä tunnin verran ennen tarjoilua

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.