Paistetut kampasimpukat ja persiljapyree

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014



Toisinaan sitä innostuu jostain ruokakirjasta ihan täysillä. Kuten arvata saattaa, meidän perhe ihastui Pekka Terävän ja Teemu Auran kirjaan Puhtaiden makujen keittiö. Keittokirjoja on kuitenkin jo liiaksi asti, joten uusi kirja päätyy omaan hyllyyn usein kirjaston kautta. Ainakin Tampereen kirjastoissa on upea valikoima uusimpia keittokirjoja, joten niitä tulee lainattua ennen ostopäätöstä.

Kirjan reseptit on suunniteltu niin, että kotikokkikin onnistuu niissä ja saa kokea upeita makuyhdistelmiä. Aivan ensimmäisenä testasin tämän helpon kampasimpukkaohjeen. Persiljapyreestä ei tullut niin upeaa kuin kirjan kuvassa, mutta makuhan on tärkeintä. Ja itse asiassa persiljapyreen voisi korvata persiljapestolla. Olen valmistanut kampasimpukkaa aiemmin kukkakaalipyreen kera, mutta raaka kukkakaali sopii simpukan viereen melkein paremmin, koska siinä on enemmän suutuntumaa, muttei kuitenkaan liikaa makua.

Paistetut kampasimpukat ja persiljapyre 2 tai 4 henkilölle

1 puntti persiljaa
öljyä
suolaa
sokeria
sitruunanmehua

  • irrota persiljasta 20 lehteä koristelua varten syrjään
  • ryöppää loppu persilja nopeasti kiehuvassa vedessä ja soseuta se öljyn kanssa hienoksi pyreeksi. Öljyn määrä riippuu siitä, millaista haluat koostumuksesta. Vähitellen parempi siis. 
  • mausta pyree suolalla, sokerilla ja sitruunanmehulla


* * *
puolikas kukkakaali
sokeria
suolaa
sitruunanmehua

  • leikkaa kukkakaalista ohuita viipaleita ja mauste ne suolalla, sokerilla ja sitruunanmehulla

* * *
8 kampasimpukkaa
suolaa
pippuria
voita paistamiseen
paahdettuja pinjansiemeniä
  • kuivaa simpukat talouspaperilla
  • mausta kampasimpukat ja paista voissa kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Anna kampasimpukan paistua ensimmäiseltä puolelta parin minuutin ajan tai kunnes se on saanut pintaansa kauniin värin, käännä vasta sitten toinen puoli. Varo paistamasta kampasimpukoita liikaa, jottei niistä tule kumisia palloja. 
  • annostele persiljapyree lautaselle, nosta päälle kampasimpukat ja maustetut kukkakaaliviipaleet
  • ripottele päälle vielä pinjansiemeniä ja persiljanlehtiä


2 kommenttia

  1. Aika oivan kuuloinen yhdistelmä, napakkaa kukkakaalia ja pehmeää kampasimpukkaa! Täytyypä tsekata tuo keittokirja, vaikka hyllyt pursuavatkin yli äyräiden, myös täällä.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Opus osui omiin mieltymyksiin yksinkertaisuudellaan, vaikka joissakin ohjeissa käytetään useita raaka-aineita. Ohjeet henkivät ranskalaisuutta, mutta ovat hyvin suomalaisia makuja täynnä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.