Limekanaa

maanantai 13. helmikuuta 2012


Tämä vietnamilainen limekana maistui sen verran hyvälle, että täytyy pitää ohje mielessä tulevan kesän grillauksia ajatellenkin. Dippikastike säilyy sen verran hyvin, että käytimme sitä myöhemmin vielä kääryleiden dippaukseen.

Paistettua tai grillattua limekanaa

3-4 kananrintaa paloiteltuna
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl kalakastiketta
1 kevätsipulia tai purjoa paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
16 kaffirlimetinlehteä suikaloituna
öljyä
suolaa, mustapippuria
mintunlehtiä koristeluun

  • laita kanat kulhoon ja kaada hunaja, kastike, suola ja pippuri joukkoon
  • jätä kanat maustumaan
  • sekoita sillä välin kevät- ja valkosipuli ja limetinlehdet keskenään ja lisää joukkoon sen verran vettä, että saat aineksista tahnamaisen seoksen
  • hiero mausteseos kanojen pintaan ja anna maustua parisen tuntia
  • paista kanat pannulla (tai grillaa kesällä) ja sivele niiden pintaan välillä marinadia
  • tarjoile riisin, limelohkojen ja Nuoc Cham-dippikastikkeen kanssa (ohje alla)

Nuoc Cham-kastike

2 dl hienosokeria
2-3 dl kuumaa vettä
1 rkl vaaleaa riisiviinietikkaa
0,5 dl limenmehua
2-4 punaista chiliä hienonnettuna
3-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • mittaa sokeri kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle, sekoita kunnes sokeri on sulanut
  • lisää loput ainekset ja anna kastikkeen jäähtyä
  • kastike säilyy jääkaapissa viikon ajan tiiviissä rasiassa

* * *

Kokeile myös:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.