Viikonlopuksi makeaa

torstai 4. maaliskuuta 2010

HUMMINGBIRD CUPCAKES (24 kuppikakkua)

3 isoa banaania
2 prk ananasmurskaa (à 227 g)
2,5 dl rouhittua pekaanipähkinää tai hasselpähkinärouhetta
1 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria tai -aromia
250 g huoneenlämpöistä voita
5 dl sokeria
4 kananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia

Kuorrutus:

300 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 tl vaniljasokeria tai -aromia
150 g huoneenlämpöistä voita
1 pkt tomusokeria (500 g)

koristeeksi nonparelleja tai syötäviä kukkia

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valuta ananasmurskasta neste pois. Soseuta banaanit haarukalla. Yhdistä banaanisose, ananas, pähkinärouhe, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Laita seos hetkeksi sivuun.

Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja sekoita vaahdoksi. Lisää kananmunat seokseen yksitellen vatkaten. Kääntele banaani-ananasseos voivaahtoon.

Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin tai käytä silikonisia vuokia. Lusikoi taikina vuokiin. Huom. paperiset muffinssivuoat eivät riitä sellaisinaan, sillä taikina on melko raskasta. Käytä useampi paperivuoka päällekkäin, mikäli sinulla ei ole muita käytössä.

Paista leivonnaisia uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus. Mitta tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja voi. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Siivilöi tomusokeri joukkoon, ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut muiden aineiden joukkoon.

Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden cupcakesien päälle ja koristele.

1 kommentti

  1. Tämän annos on jättimäinen. Koska tuo vuoka touhu alkoi ahdistaa tein tämän pellille. Lopputulos ei ole yhtä kaunis mutta todella herkullinen! Taina

    Jään odottamaan seuraavalle viikonlopulle vinkkejä, olisko noi tapakset?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.