Samettinen kurpitsapasta

maanantai 27. tammikuuta 2020



Ulkonäöstään huolimatta tämä kurpitsapasta ihastutti ensimmäisestä haarukallisesta alkaen. Ja miten nyt voisikaan mennä pieleen, kun yhdistää myskikurpitsaa, salviaa ja juustoa! Samoista raaka-aineista on tullut aiemminkin kokkailtua, mutta koostumusta on helppo muuttaa suuntaan jos toiseen pelkästään kurpitsan käsittelyllä. Tähän pastaan vain raastoin myskikurpitsan, mutta yhtä hyvin sen voisi myös paahtaa uunissa paloina, kuten olen tehnyt tässä kurpitsa-lehtikaalipastassa.  Mutta sanonpahan vaan, että raastetuista tai soseutetuista kasviksista saa näppärän nopeasti valmistettua niin pastan kuin risoton. Ja mikä parasta, tämä pasta onnistuu yhtä hyvin porkkanasta, punajuuresta tai palsternakastakin. Väriä saa halutessaan nopeasti lisää, kun heittää kastikkeeseen mukaan herneitä, lehtikaalia tai pinaattia. 


Samettinen kurpitsapasta 4 annosta

300 g pastaa
1/2 myskikurpitsa siemenet poistettuna ja raastettuna
öljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2-1 tl chilihiutaleita
1/2-1 tl fenkolinsiemeniä
loraus valkoviiniä
2 dl kermaa
parmesania raastettuna
tuoreita salvian lehtiä
suolaa, mustapippuria

Keitä pasta isossa kattilassa runsaasti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Samalla kun pasta kypsyy, valmista kastike.

Kuullota valkosipuleita öljyssä, mutta varo polttamasta niitä. Lisää chilit ja fenkolinsiemenet joukkoon ja paista hetken aikaa. Lisää raastettu myskikurpitsa joukkoon ja paista, kunnes ne pehmenevät.

Kaada viini joukkoon ja anna sen haihtua pois. Kaada kerma mukaan ja mausta kastike salvianlehdillä ja parmesanilla. Anna kastikkeen porista hetki ja tarkista sekä maku että koostumus. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä, jos haluat kastikkeesta ohuempaa.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.